diumenge, 17 de maig del 2015

El fascinant mercat de la Pescheria ( i 2 ).

Els mercats a l'aire lliure són molt populars a Sicília, com en molts altres llocs de la Mediterrània. A l'entrada anterior dedicada al mercat de  la Pescheria, passejàrem una bona estona entre les seves parades de peix i marisc. Per protegir el peix del sol, tenen para-sols i tendals de color vermell.


Torno a buscar l'escala per on he baixat al mercat, però és difícil no aturar-se davant del regal visual que ofereixen alguns venedors, com per exemple aquestes galeres, alguna de les quals encara es movia...


És fascinant veure exposat el peix i el marisc, no fresc, sinó viu. Caixes plenes d'alevins esperaven pacientment al seu comprador.


Finalment torno a pujar l'escala on va començar la descoberta de la Pescheria per ensenyar-vos les parades que embolcallen a les del peix. A la propera fotografia, darrere de la paradeta de verdures, podeu veure la barana i a sota els venedors de peix.


Les carxofes ( carciofi ), són molt apreciades. Es poden comprar per unitats, entre 30 i 40 cèntims; o en una espècie de ram ( un fascio ) per 5 €. Hi ha parades dedicades exclusivament a les carciofi.


Per un lleidatà és emocionant trobar en un mercat llunyà, un producte que a molta gent li costa valorar-lo... Els cargols ( crastoni ), a 7 €  el quilo eren l'oferta del dia.


Si a l'entrada anterior dedicada a la Pescheria us parlava dels colors del peix i marisc, avui podeu veure que les hortalisses també ens poden sorprendre, com el bròquil morat conegut també com a bròquil sicilià.


Si sempre hi ha gent comprant peix i marisc, el mateix podem dir de les petites carnisseries a l'aire lliure que trobem en aquest mercat gairebé màgic.


A la propera fotografia podeu veure la polida Macelleria la Qualità. Com podeu imaginar macelleria vol dir carnisseria. Petita però amb un producte de molta qualitat, com afirma el seu nom.


A més a més de vedella, porc i corder també hi ha agnello capretti, lletó de cabra, o castrato; unes carns amb un aspecte excel·lent que acompanyades amb unes carciofi....


Però si el que voleu és marxar del mercat amb un bon pollastre, no patiu, només cal triar segur que trobeu el que més patxoca us fa.


Marxo ja de la Pescheria ple d'aromes i sensacions. Com que he donat tota la volta al mercat, surto per la Porta Uzeda construïda al segle XVII per unir la Via Etnea amb el port de  Catània. Abans de tornar a la Piazza del Duomo ( Plaça de la Catedral), faig l'última fotografia en la que podeu veure al centre un dels milers de tricicles que circulen per la ciutat plens de fruita i verdura.


Torno a passejar per la Via Etnea admirant la silueta del volcà que dóna nom al carrer i des de l'horitzó observa atentament el mercat de la Pescheria.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada