dimarts, 5 de maig del 2015

Sopa ( Disculpa'm Mafalda).

L'humorista gràfic i creador de còmics argentí Joaquín Salvador Lavado Tejón, conegut com a Quino, va publicar entre el 1.964 i 1.973 la tira còmica Mafalfa. La protagonista, una nena de sis anys molt preocupada per la situació del món, es caracteritza per la seva crítica a la mala gestió feta pels adults. Li agrada la política i odia la sopa. Per això, abans de començar el tema central de l'entrada d'avui i com que sóc un gran admirador seu, demano perdó a la Mafalda perquè parlaré de la sopa...
La sopa està considerada un dels plats nacionals d'Islàndia. En aquest estat insular europeu hi viuen unes 320.000 persones, penseu que a la província de Lleida som 443.000. Això vol dir que si a Lleida els habitants per quilòmetre quadrat som aproximadament 37, a Islàndia només són 3.


Per tot el país es poden demanar les sopes del dia, que s'acompanyen amb força pa i mantega. Circulant per la carretera 1, que dóna la volta a tota l'illa, pots conduir molts quilòmetres sense trobar cap edificació. Quan arribes a una cruïlla, els indicadors expliquen clarament els serveis que t'ofereix la granja.


Una de les opcions per dormir i menjar en aquest llarg viatge circular són les granges que anem trobant . El senyal de trànsit ens deixa molt clar si podem gaudir d'un bon plat de sopa.


La sopa de corder, Kjötsúpa, és un dels plats  més tradicionals d'Islàndia. La combinació de verdures i carn de corder es cuina durant hores a foc lent. En una sopera elèctrica es conserva calenta fins que els clients se la serveixen. Aquest brou de corder és difícil d'oblidar.


La dieta diària dels islandesos es fonamenta en: peix, marisc, corder, pa i verdures. La sopa de peix també és un dels plats tradicionals, la més famosa és la de llagosta . Al Port Vell de Reykjavík el restaurant  Sægreifinn serveix la sopa de llagosta amb curri més famosa de la capital islandesa.



Però com vaig explicar-vos a l'entrada "Passejant per la riba del riu Ölsufá", molta gent es desplaça a Stokkseyri al petit restaurant al costat del mar Við Fjöruborðið per degustar la millor sopa de llagosta d'Islàndia...



Els enamorats de la sopa teniu una cita imprescindible a l'illa del gel i del foc, un país que us deixarà totalment bocabadats...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada