diumenge, 6 d’agost del 2017

Circ Històric Raluy (i 2).

Ara que ja ens hem quedat bocabadats amb els carruatges històrics col·leccionats per la família Raluy durant una colla d'anys i que formen un "petit poble" al voltant de la carpa del circ, entrem al Circ Històric Raluy on a pocs metres ens espera un sorprenent orgue de fira del 1.910.


Aquests orgues són molt populars i apreciats a Gran Bretanya, Holanda i Alemanya. L'any 1.806 Giacomo Gavioli (1.786-1.875), comença a construir orgues de fira que imitaven la música de les bandes militars. A la propera fotografia de detall podeu observar darrere dels tres personatges articulats, els tubs de l'orgue.


El que ens dóna la benvinguda al circ fou fabricat pel constructor francès Charles Marenghi & Cie, que comença a treballar a la famosa fàbrica d'orgues de fira Gavioli & Cie de Paris, on l'any 1.900 era el cap de tallers. L'any 1.903 fundà el seu propi negoci. 
El proper vídeo, encara que molt senzill, us permetrà fer-vos una idea de com funciona aquest orgue centenari.


Al costat de l'orgue trobem unes escaletes que ens permeten pujar al carruatge cafeteria, construït l'any 1.925 per  Mack Waldkirch , tota una peça de museu...


El carruatge és una petita joia feta de fusta massissa de roure alemany i amb un sostre recobert amb noranta peces de coure. Seure-hi a prendre un cafè, abans d'entrar o al descans de l'espectacle, és emocionant.


Al sortir del carruatge cafeteria, just davant, trobareu el carruatge històric on podeu comprar llibres, postals, samarretes, records, crispetes, begudes...


És el carruatge 55, construït l'any 1.959. Quan us apropeu per donar-hi un cop d'ull podreu apreciar els detalls de fusta de la seva decoració.


Però ja falta molt poc perquè comenci l'espectacle. Entrem a la carpa on ens esperen dues hores de circ clàssic, tot un plaer,,,


Només entrar gaudireu del sabor de les coses ben fetes. En aquests temps en els que la tecnologia sembla imprescindible cada moment de la nostra vida és tot un luxe estar al Circ Històric Raluy. Aixequeu la mirada..., renoi quina cúpula pintada!


El cap de la nissaga circense, Carles Raluy ( segona generació ), als 70 anys és el director del circ, presentador i mestre de cerimònies.


A les petites llotges de fusta que envolten la pista trobem uns frontals amb decoració inspirada en el ón màgic del circ. Els daurats i el vermell són els protagonistes.


Els artistes comencen ràpidament a demostrar el seu perfecte domini del cos. La força i la bellesa es combinen magistralment en les diferents actuacions d'aquest antic circ.


No pretenc explicar-vos tot l'espectacle, però sí fer-vos unes petites pinzellades de Fortius. El que us recomano, sense dubtar-ho un segon, és anar al Circ Històric Raluy quan s'aturi a la vostra ciutat. Impressionant l'Artur Robin "Fortius", és gratificant veure un forçut com els d'abans!


Kimberley i Jilian Giribaldi Raluy, netes d'en Carles Raluy i quarta generació de la nissaga circense, ens presenten Icaris. Realment fascinant, és l'única parella femenina del món que fa aquest exercici.


Zoltan & Gergely, dos artistes polonesos, ens regalen un exercici d'una bellesa i precisió admirable, un equilibri i control de la força entre els seus cossos.


Tot s'acaba, també el delicat espectacle que ens ofereix el Circ Històric Raluy. Si sou uns enamorats del circ podeu dormir al carruatge del 1.939 totalment restaurat i adaptat. És el petit Hotel Circ Raluy.


No ho dubteu, si us agrada la feina ben feta, amb molta sensibilitat i bellesa, no deixeu de visitar el Circ Històric Raluy, una petita joia de les arts escèniques.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada