dilluns, 17 de juny del 2019

La Biblioteca Lenin ( 2 ).

Després d'observar detalladament l'exterior de la Biblioteca Estatal de Rússia ( Biblioteca Lenin ), ha arribat el moment d'entrar-hi. Enfilem els petits trams d'escales que ens permetran passejar virtualment per la biblioteca més important de Rússia.


Abans d'accedir-hi alcem la mirada i veiem al centre un escrit en rus que recorda l'antic nom de la biblioteca i que podem traduir com La Biblioteca del Govern de la C.C.C.P nom Lenin. Recordeu que l'acrònim C.C.C.P ( del rus Союз Советских Социалистических Республик ) significa Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques.


Ja estem davant de la porta de la biblioteca que té una àrea d'arxius equivalent a nou camps de futbol. Recordeu que és la tercera biblioteca més gran del món per nombre de llibres...


Des de 1.917 la falç i el martell van ser el símbol de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques. Representa el comunisme i formava part de la bandera de l'antiga U.R.S.S.


Per entrar a la biblioteca hi ha un espai de control d'accés on cal ensenyar el carnet de lector, carnet que evidentment no tinc, però si aneu a la dreta en un petit despatx us deixaran la targeta de visitant amb la que podreu voltar per gairebé tor els espais de la Biblioteca Lenin.


L'any 1.861 el museu Rumyantsev, embrió de la Biblioteca Estatal de Rússia, es van traslladar de San Petersburg a Moscou. El dia 1 de juliol de 1862  l'emperador Alexander II va aprovar la «Disposició del Museum Públic de Moscou i el Museum de Rumyantsev» . És l'inici del primer museu accessible del país amb la primera biblioteca gratuïta pública de Moscou.


Ara que ja hem passat el control policial pugem per la majestuosa escala que ens condueix a una col·lecció única de documents russos i estrangers. Podeu consultar molta informació en 247 idiomes...


Els grans finestrals omplen de llum les diferents sales de lectura. Hi ha col·leccions especialitzades de mapes, música, enregistraments sonors, llibres rars, dissertacions, diaris i altres tipus de publicacions. Les seves sales de lectura estan obertes a tots els ciutadans de Rússia i altres estats que hagin complert els 18 anys.


L'any 1.870 van emprar la sala de lectura uns 5.000 lectors, al 1.915 els lectors foren 107.058. Actualment cada dia s'inscriuen 200 lectors nous i la visiten unes 4.000 persones. 



Tot un luxe treballar a la biblioteca al costat d'algun dels grans finestrals que ens regales unes vistes impressionants del complex del Kremlin.



Si mirem pel finestral de la fotografia anterior, al centre tenim el campanar d'Ivan el Gran del segle XVI amb una torre que fa vuitanta-un metres. A la seva esquerra es veuen les cúpules de l'església de la Deposició del Mantell de la Verge ( 1.484 - 1.486 ). Les quatre cúpules que observeu a la dreta del campanar, són del Palau de la Diversió, obra del 1.652.
A la propera i última entrada dedicada a la biblioteca Lenin quedareu bocabadats amb el sistema per demanar els llibres i documents. Sembla d'una pel·lícula d'agents secrets...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada