dissabte, 2 de novembre del 2019

Tornem al taller de vitralleria.

Si el passat dimecres dia 23 d'octubre, a l'entrada "Vitrallers del segle XXI" varem entrar virtualment al taller de vitralleria que hi ha al carrer Major número 30 de Vallbona de les Monges, avui vull mostrar-vos tres vídeos que complementen les explicacions de l'entrada.
En el primer, podreu veure treballar  i escoltar les explicacions de Gerard Balcells en el seu petit taller que fins al segle XVI fou el celler del Monestir de Vallbona de les Monges. L'Urgell TV és una web en la que trobareu molta informació dels municipis de la comarca de l'Urgel ( activitats culturals, noticies, guies...). El 24 de març del 2.017 L'Urgell TV parlava amb el Gerard Balcells, l'últim vitraller de les terres de Lleida que en el seu petit taller treballa per les esglésies ( dissenyant vitralls nous i restaurant vitralls antics ) i per particulars emprant una tècnica mil·lenària.

2017_03_24 Vitraller Vallbona de les Monges from InfoLLEIDA on Vimeo.

El segon vídeo,del 19 de novembre del 2.015, és de Tàrrega Televisió. Ens explica que el mestre vitraller ja fa tres mesos que està treballant en el seu taller de Vallbona de les Monges en els nous vitralls de l'església de Santa Maria d'Agramunt. Vitralls per a dos finestrals i la rosassa de gairebé tres metres de diàmetre. Podeu observar com treballa la tècnica de l'emplomat. Dissenyats per l'artísta plàstica d'Agramunt Serafina Balasch, no tenen relació amb les històries bíbliques. 
Si cliqueu al proper enllaç, anireu al blog d'Ahumada/Balcells Vitrallers i veureu la feina feta al petit taller: Els vitralls de l'església d'Agramunt.

vitralls Santa Maria d'Agramunt from Tàrrega Televisió on Vimeo.

El tercer vídeo, també de Tàrrega Televisió, del 19 de març del 2.016 parla de la inauguració dels vitralls i de les obres de restauració de la magnífica portalada romànica de l'església de Santa Maria d'Agramunt.  Escolteu les explicacions de Gerard Balcells ( vitraller ) i de Serafina Balasch ( artista plàstica d'Agramunt ).



Els tres vídeos ens permeten imaginar la feinada que suposa, malgrat que estem al segle XXI, fer un vitrall artesanalment. Si passegeu per Vallbona de les Monges no deixeu de visitar a l'últim vitraller de les terres de Lleida.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada