divendres, 17 de juliol del 2009

Història i fantasia a Hondarribia.

Passejant de bon matí per la guipuscoana població d'Hondarribia vaig a l'Ajuntament per preguntar sobre un cicle de conferències i els tres itineraris que han organitzat per tal de recordar que el 7 de novembre del 1.659 es va signar a "La Isla de los Faisanes" , jurisdicció d'Hondarribia, el tractat dels Pirineus. Aquesta tardor farà 350 anys de la signatura del tractat de pau entre Espanya i França.

Pregunto a l'Ajuntament i molt amablement m'adrecen a l'Arxiu Històric-Biblioteca. Com que sóc molt matiner, encara està tancat i aprofito per continuar el passeig per aquest magnífic carrer major, al final del qual tinc una sorpresa.

Descobreixo el taller: Menina Marionetas.L'aparador és màgic i el que puc veure a través del vidre, la botiga encara està tancada, em recorda l'obrador del mestre geganter Manel Casserres de Solsona. Estic davant d'un espai fantàstic ple de titelles, capgrossos, llibres i més llibres, la taula de treball dels titellaires amb titelles començades i mil i un materials per continuar la feina,....

Algunes de les titelles em recorden personatges de la tradició basca. Caldrà tornar en un altre moment per parlar amb els titellaires.
Nens i nenes molt aviat al blog descobrirem el que amàga aquest taller de titellaires i alguns aspectes del Tractat dels Pirineus.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Tinc moltes ganes, senyor i, de saber més coses d'aquests titelles.
    Fan molta patxoca! I si a més a més, ens expliquen coses de la història doncs... fantàstic!

    ResponElimina
  2. Apreciada senyora:
    Aviat sabrà més coses de la gent del taller "Menina Marionetas". Idoia em va deixar fotografiar tots els racons del seu taller i la bibliografia que utilitza per documentar-se.
    Atentament

    ResponElimina