dissabte, 27 de febrer del 2010

Dissabtes poesia... lleidatana (2).

El 31 de maig del 2.008 vaig recomanar-vos en l'entrada Dissabtes poesia... lleidatana l'obra del poeta de Menàrguens Joan Barceló. Una de les eines per descobrir al Joan era el número 15 de la Revista Literària URC.
Avui torno a URC, al número 17, publicat el novembre del 2.002. Xavier Macià i Jordi Capdevila van coordinar l'edició de El llegat de Màrius Torres.


Trobareu articles que us ajudaran a conèixer millor al nostre gran poeta. Jordi Capdevila conversa amb Víctor Torres germà del poeta.
Margarida Prats ens parla de la Història del llegat de Màrius Torres. En aquest article podreu veure un fragment de la carta del poeta a Mercè Figueras on escriu la primera versió de Cançó a Mahalta.

De la mà de Loli Manciñeiras,Glòria Guiteras i Montse Larios coneixereu la feina feta pel Servei de la Biblioteca i Documentació de la Universitat de Lleida. Remeneu i remeneu en la biblioteca virtual i descobrireu mil aspectes del poeta.
Josep Tort ens presenta l'Espai Marius Torres a la Biblioteca Pública de Lleida, del que ja vam parlar al nostre blog, a biblioteques.
Coneixereu inventaris i arxius sobre el poeta, així com una aproximació al seu epistolari format per 737 cartes i 13 postals.
Un petit regal: Lluís Llach interpreta Cançó a Mahalta als emocionants recitals de comiat a Verges l'any 2007.

Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada