dissabte, 4 de desembre de 2010

Olorar els llibres

Passejant per alguns dels blogs amics (Diari d'un llibre vell i el de Miguel Calvillo), he vist un vídeo de Cuatro TV en el que Luis García fa la seva feina de sommmelier al Salón del libro antiguo de Madrid. I em direu:
.- Senyor i, què és un sommelier?
Dons, és la persona encarregada del servei dels vins i licors als grans restaurants, un expert en olors , aromes, colors,...
Però al vídeo, no descriu les sensacions que li produeixen els vins, ens explica les dels llibres antics que olora... Reconeix aromes de terra, caça, cuina canyella, vainilla, clau, bolets, terra, flors, tabac....
Als visitants, l'olor dels llibres els recorda al pare, una església, a les papereries ,....
Juan Manuel Martínez, químic del paper explica que els llibres que van de la segona meitat del segle XIX a la primera del segle XX el paper dels llibres es feia amb fusta complerta, amb lignina; i la seva degradació és la que emet els compostos volàtils que activen el nostre olfacte...
I a vosaltres que us recorda olorar llibres?



Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada