dijous, 14 d’abril del 2011

Un Arxiu Nacional als Pirineus ( 3 ) .

Només entrar veig que m'he equivocat, la primera màquina que trobo és una incubadora. No sabia que la maternitat estava al mateix edifici...
A punt de marxar m'aturen i m'expliquen que estic a l'arxiu i la màquina és per tenir molta cura dels llibres i controlar el grau d'humitat.

La secció de conservació de l'Arxiu Nacional d'Andorra és un espai màgic. Els nens de segon i tercer segur que recordeu la visita de l'abril passat en la que en Jesús de Documenta ens va explicar una petita història del llibre i després vam fer tinta i vam escriure amb ella.
L'octubre del 2.009 vam descobrir a les entrades El misteri del carrer Humbert Torres, (2), (3), i (4) ; el taller Documenta. Conservació i Restauració de Béns Culturals i Artístics. Si ho voleu reviure només cal clicar!

La secció de conservació em recorda aquest petit taller en el que vam aprendre tantes coses. Evidentment, aquí tenen molts més mitjans; però la mateixa il·lusió i estima per la feina ben feta.

A la fotografia podeu veure un vas de precipitats amb una pasta que servirà per omplir els forats dels documents i per fer-ne posteriorment la restauració.
El servei de conservació i restauració es va crear l'any 1.990. S'apliquen una sèrie de mesures per tal de conservar els fons, com la desinfecció, el control de la temperatura i humitat als dipòsits, la microfimació...

La restauració dels documents es fa segons l'estat de conservació i seguint criteris d'importància històrica.
Pinzells, bisturís, polvoritzadors, documents,... omplen la taula principal. Voleu donar-hi un cop d'ull?
Atentament.
Senyor i

3 comentaris:

  1. Que hermosa tarea!
    Como hace tiempo que no os visitaba, me he dado una vueltita por vuestra casa que sigue siendo calentita y acogedora.
    Salidos atlánticos!

    ResponElimina
  2. Como hacía tiempo que no os visitaba, me he dado una vueltecita por vuestra casa que sigue siendo calentita y acogedora.
    Saludos atlánticos!

    ResponElimina
  3. Muchas gracias.
    A todos nos gustaría disponer de tiempo para poder visitar, cada día, a nuestros amigos y amigas virtuales pero reales.

    Ahora, que espero poder tener tiempo durante esta semana que se avecina, me dedicaré a visitaros.

    Saludos mediterráneos acompanyats d'una abraçada ben acollidora.

    ResponElimina