dimecres, 10 d’abril del 2013

La visita ( 1 ).

Ahir, nenes i nens de cicle inicial, vaig parlar amb el vostre mestre Ignasi. Quina emoció escoltar les seves explicacions i veure les fotografies de la descoberta de les deu botigues centenàries de Lleida. Em demana que amb aquest material faci una entrada. Un cop fet l'escrit i triades les fotos, li dono al vostre mestre perquè ell ho pengi al blog...Vull proposar-vos ara que ja acabeu aquest esplèndid llibre de Sant Jordi dedicat a les botigues centenàries de la nostra estimada ciutat, que no les oblideu. Anar-hi a comprar farà que estiguin molts més anys obertes.
També aprofito per agrair sincerament als botiguers que us han acollit: Llibreria Fregola, Joieria Lavaquial, Josa & Gassó i Casa Guarro, la seva col·laboració  i gentilesa.
El grup 2 de segon va descobrir tots els passadissos secrets de la més jove de les nostres botigues centenàries, la llibreria Fregola.
Només entrar els germans Ramon i Manel, tercera generació d'aquesta nissaga de botiguers us van rebre amb molta simpatia. Un cop deixades les motxilles en un raconet, ràpidament va començar l'aventura....
Per una petita porta misteriosa aquests intrèpids exploradors van baixar a les sales que hi ha sota terra! Una colla de prestatges estan plens de material de papereria. En un d'aquests petits espais hi ha una guillotina gegant per tallar paper.... 
Caminant lentament entre aquestes piles de material el Ramon us va portar a un lloc màgic. Un cup molt antic ple de teranyines on feien el vi de missa, i que està just sota el carrer.En un raconet encara hi ha un vell llum d'oli!
Passejant pel laberint soterrani, en Ramon ens va ensenyar on tenen milers de figuretes de plàstic per fer el pessebre.
Després  caminant pels passadissos secrets ens va portar a una de les joies de la llibreria Fregola ; els  espais dedicats a les figuretes de fang fetes a mà amb les que podeu fer un pessebre artesà magnífic.

Però en Ramon encara ens tenia preparades més sorpreses. Màgicament vam tornar a aparèixer on havíem començat l'aventura, al cor de la botiga. Ara calia pujar i pujar escales per descobrir nous espais.
Aquesta sala del primer pis està plena de figuretes de sants, àngels, mares de Déu,...Recordeu que la llibreria Fregola està especialitzada en articles religiosos i records lleidatans.
Ramon ens va explicar que , a més a més de la venda, també rebien encàrrecs per restaurar alguna imatge, com la que podeu veure a la propera fotografia.
Gairebé al final de la visita el nostre guia  ens va ensenyar un espai molt especial i en el que normalment només entren persones de la família. És el despatx on controlen tot el negoci familiar. Com podeu veure està ple de detalls lleidatans.
Quan ja marxàveu, el Manel Fregola va regalar a cada nen i nens un pin del caganer, un dels personatges més populars del nostre Nadal.
Gràcies família Fregola, sou genials.
Atentament.
Senyor i

12 comentaris:

  1. Gràcies a vosaltres! La veritat es que va ser un plaer poder ensenyar-vos la nostra botiga i nomès volem que en un futur podem repetir l'experiència.
    Ah! I un excel.lent a tots els nens i nenes que van visitar-nos! Sou una colla fantàstica!

    Els germans Fregola.

    ResponElimina
  2. Una abraçada Ramon i Manel.
    Atentament

    ResponElimina
  3. Hola senyor i avull dissbte vaig a vissitar les botigues centenaries



    adeu

    atentament emma

    ResponElimina
  4. Hola senyor i bai ana a la llibreria fregola i bai beure llibres del dia de sant jordi bam baixa a baix i bam puja i baija les escales bam beure figures del pessebre i tambe vam beure figures de sans i bam baixa al despaxi iabie una macina de escriure i bam ana am un lloc on feien el vi de missa i estabem debaix de un carrer i lo que mes mes me va agrada esel pa de angel tambe el ramon va ovri una bosa plena de pa de angel i tots u vam proba i estabe bonisim soc la lucia.

    ResponElimina
  5. Hola senyor i jo vaig anar a la Llibrería Fregola i hem va agradar molt com u van explicar Soc la Julia Remacha

    ResponElimina
  6. Júlia R i Lucia, ja veig que us va agradar molt la visita a la llibreria Fregola. És important que estimem les nostres botigues centenàries. Emma, espero que gaudeixis de la visita amb els pares.
    Atentament.

    ResponElimina
  7. hola senyori ere molt divertit na a la llibreria fregola .Aroa

    ResponElimina
  8. Realment Aroa, era molt divertit descobrir tots els racons de la llibreria Fregola.
    Atentament

    ResponElimina
  9. Bones senyor i, soc l'Eloi i et vui dir que em va agradar molt la visita a la llibreria Fregola i vaig apendre moltes coses.

    Gracies Ramon i Manel

    Fins un altra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  10. Hola Eloi. Estic molt satisfet perquè la visita et va agradar i vas aprendre moltes coses.
    Atentament

    ResponElimina
    Respostes
    1. Senyor i soc la ainhoa de 1r ai bai anar

      Elimina