dijous, 3 d’abril de 2008

L’OFICI DE GEGANTER

Apreciada senyora:
Voldria felicitar-la,...em va agradar molt com els nens i nenes de cicle inicial obrien els ulls, i descobrien: nous oficis, ... racons i alguns dels misteris de la ciutat de Solsona,...; fins i tot en algun moment van veure al senyor i !!

Quines cares; nens i nenes! Molt ben fetes les preguntes,....jo ho vaig veure tot, amagat al fons del misteriós taller d’en Manel Casserres.

En Manel va explicar com es feien els gegants. Va ensenyar, caps, mans, bous, àguiles,...Manel Casserres és un mestre geganter molt i molt important .Molts pobles i ciutats li encomanen la restauració dels seus gegants, la creació del nous gegants, cap-grossos,... És el fill d’en Manel Casserres – un geni -, mort fa uns anys.

He parlat de les mirades dels nens i nenes, i la mirada del Manel? I el seu magnífic somriure? i les mans?
Penseu el que és capaç de fer en Manel Casserres amb les seves mans!!!
Guardeu en el vostre record al Manel i els seus gegants, poques vegades es coneix una persona tant senzilla i genial alhora...
Atentament
Senyor i

4 comentaris:

 1. senyor i:
  som els nens i nenes de primer.una mica més i et descobrim.Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat.En Manel Casserres ens ho va explicar molt bé.Hi havia un cap d'àguila blanca que s'asemblava molt a la de Solsona.Ens va agradar molt el boui el drac.No et vam veure.

  ResponElimina
 2. senyor i:
  som els nens i nenes de segon.
  Vam veure el cap de l'àliga.Vam veure la teva casa.El taller feia una olor estranya.Els gegants semblava que tenien els ulls de veritat,el Manel Casserres ens va explicar que eren de vidre.Ens van agradar molt els gegants.

  ResponElimina
 3. Hola !!!

  Sóc un nen que es diu Islam i visc a Centelles.
  És per dir-li que si em podria fer un gegant per mi si us plau.
  ho dic perquè la veritat és que m'encanten però son molt cars per mi i els meus pares. que sigui gratuït siusplau.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Islam. és fantàstic que t'encantin els gegants. Realment són molt cars, però els artesans que els fan hi dediquen molt temps i la seva feinada val diners. Pensa que gairebé ningú té gegants per a ell solet. Gaudeix a les festes dels gegants que ballen i ballen, i potser quan siguis gran i guanyis molts diners en podràs encarregar un.
   Atentament.

   Elimina