dijous, 20 de novembre del 2008

El vell ofici de pescador (3). La salaó.

Al final de l'entrada El vell ofici de pescador (2) preguntava si a l'Escala encara es dedicaven a la salaó d'anxoves i peix blau .He de dir-vos que si, encara funciona aquesta indústria de la salaó i podeu trobar productes de molta qualitat. Dues de les empreses més importants són.: Anxoves de l'Escala i Les Planasses.
Anxoves de l'Escala es dedica a la salaó i elaboració de l'anxova des de 1.940. Van començar en un petit obrador 10 dones de la vila. Ara en unes noves instal.lacions treballen unes 40 persones. Els seus productes tenen la "Q" de qualitat alimentària des de 1.987.


Les Planasses. Fill de J.Callol i Serrats és una empresa familiar fundada l'any 1.847 que es dedica a la salaó d'anxoves. Els seus productes tenen la Denominació de Qualitat d'Anxova de l'Escala.És una empresa de 25 treballadors, en la que podeu fer una visita guiada.


Aprofitant el passeig pel barri antic podeu anar al carrer de la Torre 35 i visitar La casa de pescadors i corallers de Can Cinto Xuà. Us fareu una idea de com era la vida al poble entre els segles XVIII i començaments del XX.
Bona estada a l'Escala!
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada