dilluns, 19 de setembre del 2011

Escenaris harrypotterians ( i 6 ).

Una de les localitzacions cinematogràfiques més sol·licitades a la capital anglesa és el London Eye ( L'ull de Londres), també conegut com Millennium Whell ( La roda del mil·lenni ) .
Acabada l'any 1.999 i oberta al públic al març del 2.000, va ser fins al 2.006 la sínia- mirador més gran del món.Diuen que ja hi han pujat més de 15 milions de persones

Amb una alçaria de 135 metres ens permet veure la ciutat i el seu entorn fins a 40 quilòmetres de distància en un dia clar.Aquesta atracció finançada per British Airways, formava part de les celebracions de la ciutat per l'arribada del nou mil·lenni. La roda i les càpsules pesen 2.100 tones, i la circumferència és de 424 metres. Hi caben 800 persones i triga 30 minuts a donar tota la volta.

Per a la seva construcció una grua flotant va ser instal·lada amb vuit plataformes per poder aixecar la roda gegant. La sínia va a una velocitat molt lenta i per això no s'atura per poder pujar i baixar. Les 32 càpsules representen els 32 districtes de London. A cada càpsula poden seure 25 persones.

Però tornem a Harry Potter. En quina de les pel·lícules els localitzadors van triar el London Eye?És un escenari cinematogràfic o també surt al llibre?
Tanco aquesta sèrie d'entrades conscient de que queden molts més escenaris harrypotterians per presentar ( l'ambaixada d'Austràlia, el col·legi d'Oxford ,...). Algú ens els vol descobrir?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada