divendres, 9 de setembre del 2011

Escenaris harrypotterians (3).

Avui, nenes i nens, caldrà trencar-se més la closca per endevinar l'escenari proposat. Ja vaig dir-vos que alguns escenaris harrypotterians els podríeu trobar a les novel·les i a les pel·lícules. Altres només els veureu al cinema...
Després de pujar 530 esglaons, sortir a la Golden Gallery, sobre la cúpula de la Catedral de Sant Paul, és impressionant. Veure London des de 85 metres d'alçada és tota una experiència.
Em crida l'atenció una passarel·la per a vianants que creua el Thames i et porta directament al Tate Modern.

Aquesta passarel·la, coneguda com Millennium Bridge ( Pont del Mil·lenni) , és obra dels arquitectes Foster and Partners, amb la col·laboració de l'escultor Anthony Cara i l'enginyeria Arup.
Els responsables volien crear una estructura de mínim impacte. És com una cinta d'acer sobre el riu Thames.


Dos suports en forma d' "Y", i quatre cables tensats a cada costat de la passarel·la, aguanten una superfície d'alumini de quatre metres d'ample i 325 metres de llarg. Els vuit cables poden suportar 2.000 tones des pes ( unes 5.000 persones podrien creuar la passarel·la alhora).

Millennium Bridge no ha de ser un desconegut per als seguidors de Harry Potter. Surt en les primeres escenes d'acció d'una de les seves pel·lícules. Surt a la novel·la?...
Lord Voldemort envia una colla de dementors a London que acaben destruint Millennium Bridge.Recordeu que un dementor és un ésser horrible que fa uns dos metres d'alçària, porten caputxa i tenen un aspecte putrefacte...Et poden xuclar la part positiva de la vida... Si es treuen la caputxa ho tens clar,... et fan un petó que et xucla l'ànima i ja pots dir adéu a la felicitat i l'alegria.

El director David Yates explica que el món dels mags viu un moment molt tens. Alguns, fins i tot, neguen l'existència de Lord Voldemort... Altres el suposaven mort i per això el senyor tenebrós no podia tornar per amenaçar-nos ... Però al final de "L'ordre del Fènix ", Voldemor torna ( Sóc un sapastre, sense voler us he donat una pista!).
Ja he explicat massa coses . Nenes i nens, en quin Harry Potter surt aquesta passarel·la? Surt al llibre, a la peli o als dos?
Si voleu refrescar la memòria cliqueu aquí.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hola Senyor I.

    Jo no he vist la pelicula però al llibre que surt es "El misteri del princep".

    Atentament

    Martí F.

    ResponElimina
  2. Apreciat Martí F.
    Estava segur de que un gran lector com tu sabria la resposta.
    Felicitats!!!
    Atentament.

    ResponElimina