divendres, 21 de juny del 2013

L'Orgue de camp, no està sol...

Al juny del 2.010 a l'entrada " Els escaladors de les Garrigues" els vostres mestres Montse, Aida, Josep Mª i Ignasi, que estaven de colònies  Cal Gort amb els nens i nenes de cicle inicial, van escalar un turonet a la Pobla de Cérvoles. Ells, sense saber-ho, es van fotografiar amb L'Orgue de camp, una reproducció a gran escala de l'obra de Josep Ginovart .

Mas Blanc i  Jové, és un dels cellers que podeu visitar a la Pobla de Cérvoles. Josep Guinovat era bon amic de la família, i per això bona part del disseny del celler, és obra seva. Pocs dies després de la descoberta dels vostres mestres, la filla de Guinovart inaugurava l'obra. Així va començar a caminar el projecte La Vinya dels Artistes.
Cada estiu, aquest espai cultural a l'aire lliure , s'amplia. Al juliol del 2.011 el músic, compositor i creador Carles Santos va oferir l'espectacle " Vi Sonor". En Carles va marxar, però la seva barca, La Sargantaneta , ha quedat navegant sobre les alzines...


L'escultor Esteve Casanoves va ser el protagonista l'estiu passat amb " La llum planant damunt la terra" obra imponent feta de ferro, vidre i llum; que domina clarament La Vinya dels Artistes.


Aquest estiu el pintor borgenc, Gregorio Iglesias , serà el protagonista. La primavera plujosa ni m'ha permès regalar-vos una fotografia de la tela de 60 metres de llarg "Entre el cel i la terra"; perquè estava tapada per protegir-la de la pluja. El que podeu fer és copsar la magnitud de la tela que ocuparà pròximament els murs de la sala de bótes del celler.


Si La Vinya dels Artistes us ha deixat bocabadats, espereu a que entrem al Celler Mas Blanch i Jové...
Atentament.
Senyor i

2 comentaris: