dilluns, 7 d’octubre del 2019

L'Ermitage ( 1 ).

Després de visitar el monument al tramvia de cavalls konka, a tocar de l'estació de metro Vasileostrovskaya, deixem l'illa Vasílievski creuant el pont del Palau per visitar el Museu de l'Ermitage format per un complex de sis edificis a la riba del riu Neva i cinc edificis propers més, A la propera fotografia podeu veure alguns dels edificis de la riba del riu des de l'illa Vasílievski.


Dels edificis que miren al gran riu el més important és el  Palau d'Hivern que fou, entre 1.732 i 1.917, la residència dels tsars de Rússia. La plaça del Palau és una de les visites imprescindibles si aneu a Sant Petersburgh.


La propera fotografia és del fulletó informatiu amb els plànols de planta d'aquests edificis a tocar del riu Neva que ens ajuda a visitar aquesta immensa part del Museu de l'Ermitage. La il·lustració ens mostra tots els edificis que formen el museu. Al centre de la plaça del Palau hi ha la Columna d'Alexandre obra de l'arquitecte francès Auguste de Montferrand construïda entre 1.830 i 1.834. Diuen que l'estàtua de l'àngel que duu la creu que corona la gran columna, obra de l'escultor rus Borís Orlovski. té el rostre d'Alexandre I que fou tsar de Rússia entre 1.801 i 1.825.


Abans d'entrar al Palau d'Hivern donem un cop d'ull als altres edificis, els que no "miren" al riu Neva, que formen el museu. És espectacular l'edifici de l'Estat Major vist des del centre de la plaça del Palau, amb els seus 580 metres de façana...


Aquesta joia neoclàssica, obra de Carlo Rosi, d'estil imperi va ser edificada entre 1.819 i 1.829. Les dues ales de l'edifici estan unides per un arc de triomf tripartit amb escultures de Stepan Pímenov i Vasili Demuth-Malinovsky que ens recorda la victòria de Rússia sobre la França Napoleònica. La propera fotografia del fulletó informatiu amb els plànols de planta d'aquest edifici que forma part del complex de l'Ermitage, podeu veure una il·lustració de la gran façana.


Deixem el centre de la plaça per entrar al museu. El Palau d'Hivern  es començà a construir l'any 1.730 i s'ha remodelat constantment. L'any 1.837 va patir un gran incendi però les obres d'art es pogueren salvar. En tres anys el palau fou restaurat seguint el projecte de l'arquitecte rus d'orígen italià Francesco Bartolomeo Rastrelli. És un edifici de plata rectangular de color verd i blanc d'estil barroc isabelí.


Entrar al Palau d'Hivern, ànima del museu de l'Ermitage, us deixarà bocabadats, la monumentalitat del conjunt arquitectònic tenia per objectiu mostrar la grandesa i el poder de l'Imperi Rus.


La monumental escala del Jordà ens dóna la benvinguda i ens convida a pujar-la. Té aquest nom perquè a la festa de l'Epifania el tsar descendia per l'escala imperial per celebrar la cerimònia de la benedicció de les aigües del riu Neva recordant el baptisme de Jesús al riu Jordà. L'incendi del 1.837 malmeté l'escala però el tsar Nicolau I de Rússia ordenà la seva reconstrucció a l'arquitecte Vasily Stasov seguint els plànols de Francesco Bartolomeo Rastrelli. La barana de bronze fou substituïda per la de marbre blanc que podeu apreciar a la fotografia anterior i a la propera de detall.


La caixa d'escala, el conjunt de parets que envolten el recinte on està l'escala ( forat d'escala ), és magnífic. Els grans finestrals, els daurats i les estàtues d'alabastre no us deixaran indiferents.


El primer tram d'escala és central i quan arriba al replà es divideix en dos trams simètrica que es tornen a trobar al pis superior. L'escala del Jordà era l'espai on els tsars rebien als hostes deixant molt clar el seu immens poder... El sostre, que podeu assaborir a la fotografia següent, pintat al segle XVIII representa els deus de l'Olimp.


La tsarina Caterina II de Rússia, l'any 1.764 va comprar a Berlín 225 quadres dels mestres flamencs i holandesos al comerciant prussià Johann Ernest Gotzkowski per decorar el Palau d'Hivern. És la llavor que s'ha transformat amb el pas dels anys en una de les millors pinacoteques del món.
Mentre puges l'escala t'observen atentament les estàtues d'alabastre que representen: la saviesa, la justícia, la grandesa, l'opulència, la fidelitat, l'equitat. Mercuri i Mart...

 
Quan acabem d'enfilar l'escala imperial, les columnes dobles de granit gris blau ens fan sentir petits. Abans del gran incendi les columnes eren rosades.


Després de pujar l'escala del Jordà comencen dos itineraris diferents: les estances imperials i la gran exposició de pintura. A la propera entrada dedicada al museu de l'Ermitage entrarem a les estances dels tsars...
Atentament.
Senyor i


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada