dijous, 4 de juny del 2009

Chillida a Lleida (3).

Avui volia acabar aquesta petita trilogia sobre Eduardo Chillida i la seva exposició a Lleida. Recordeu que fins al 26 de juliol podem visitar Chillida 1980 - 2000 al Caixa Forum de Lleida.
Si a l'abril recomanava el llibre i el DVD Chillida el arte y los Sueños , la proposta que us faig ara és la lectura de dos llibres per conèixer millor al genial escultor.

Hablando con Chillida. Vida y obra ( Periodo 1.924 - 1.975) , de Martín de Ugalde; editat per Txertoa l'any 2.002. L'autor ens presenta l'home i l'escultor des de els records d'infant fins als del gran artista universal mitjançant una magnífica entrevista.

Elogio del horizonte.Conversaciones con Eduardo Chillida Destino 2.003. Editat i prologat per la seva filla Susana Chillida és la segona proposta.
El llibre ens presenta onze converses plenes de reflexions i records, fetes entre el 1.992 i el 1.997. Eduardo parla amb: Susana Chillida, Thomas Messer, Kosme de Barañano, Roberto Herrero, José Antonio Fernández Ordóñez, Hans Spinner, Victor Gómez Pin, Antonio Beristain, Gonzalo Suárez, Alberto Portera,i Eduardo Iglesias.
Si voleu aprofundir en la descoberta de Chillida la lectura d'aquests llibres és un bon camí.


Projecte Berlín II - 1.990 - Acer

Lurra 81- 1.983 - Terracota

Gravitació - 1.994 - Paper i fil
En cap de les entrades anteriors hi ha fotografies de les obres, ja que no es permet fer-ne. Les que he adjuntat me les van donar molt amablement al Caixa Forum per fer difusió de l'exposició.
Si voleu veure més obres de Eduardo Chillida passegeu fins al Caixa Forum.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. ¡¡Muchas Gracias por las 10.000 visitas!!
    En agradecimiento a quienes nos visitan, les regalamos el E-Book: "Muchos bichos y una bruja"
    Sólo es necesario que lo bajes del blog
    Liliana

    ResponElimina
  2. Montse, hay un pequeño regalo para ti. Esperamos que te guste...

    ResponElimina