dissabte, 21 de setembre del 2013

Agafem el tramvia 22 per pujar a la biblioteca de Strahov.

Passejar per Praha pressuposa acostumar-se a caminar per les llambordes i vigilar amb la gran quantitat de tramvies que recorren la ciutat.El número 22 ens facilita arribar a la zona del Castell, Loreto i el Monestir de Strahov. Un cop creuem el riu Vltava ( Moldava ), molt aviat comencem a pujar el turó en el que descobrirem una biblioteca extraordinària ...


L'any 1.140 el príncep txec Vladislao i el bisbe Jindrich Zdik van fundar aquest monestir, en el que des de 1.143 han viscut els monjos premostratencs. Recordeu que en el nostre Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, els premostratencs hi van viure 650 anys.


Com podeu veure a les fotografies, l'aspecte no es correspon amb el que tenia quan el van fundar al segle XII. Nombroses destruccions continuades són les responsables de que quedin pocs espais que conservin l'estil romànic. L'estil que predomina és el barroc de finals del segle XVII.


Arribo a la porta de la biblioteca i,... està tancada ! Són dos quarts d'una i és hora de dinar. Els nostres horaris són molt diferents. Però a la una podrem entrar. Voleu visitar aquesta biblioteca barroca?


La Sala de Filosofia i la Sala de Teologia ens esperen a la Strahovská Knihovna ( Biblioteca de Strahov).
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada