dimarts, 18 de setembre del 2018

Double Bind. Juan Muñoz (1).

Vaig descobrir a Juan Muñoz l'any 2.008 gràcies a l'exposició Interfície que organitzà el Centre d'Art la Panera de Lleida. Em deixà bocabadat l'ecultura de bronze del 2.001 "Piggyback Seuence of 4" que forma part de la col·lecció de la Fundació Sorigué. Aquesta és una de les últimes escultures de Juan Muñoz ( 1.953-2.001 ).


Mesos abans de que la seva obra mestra de l'art contemporani internacional "Double Bind" deixés la Sala de Turbines del Tate Modern de Londres, l'escultor madrileny va morir sobtadament. Només una versió reduïda de Double Bind es va veure l'any 2.015 a l'Hangar Bicocca de Milà, però com a obra complerta no s'ha exposat durant setze anys.
A la propera fotografia podeu veure el Tate Modern des de la cúpula de la Catedral de Sant Pau de Londres.


Des del 30 d'octubre del 2.017, durant cinc anys, podrem xalar amb Double Bind gràcies al projecte PLANTA promogut per la Fundació Sorigué. Tot un luxe per les terres de Lleida. Us proposo apropar-nos al complex industrial La Plana del Corb que Sorigué té a Balaguer i contemplar el misteriós món de Juan Muñoz.


Una colla de peces per fer l'ampliació de la línia 9 del metro de Barcelona ens donen la benvinguda. La nau on es van fer aquestes peces acollirà durant un lustre l'impressionant projecte de l'escultor madrileny.


La gent de la Fundació Sorigué ens espera al Centre de Recepció de Visites. Podeu trucar al telèfon 600600003 o fer un correu electrònic a l'adreça  info@fundaciosorigue.com per concertar una visita.


L'estada al complex industrial de la Plana del Corb us mostrarà una combinació sorprenent entre l'activitat d'extracció d'àrids i el seu procés industrial amb els espais artístics i arquitectònics.


Seureu a l'espai de recepció de les visites on us faran una pinzellada del projecte PLANTA i de l'obra Double Bind que podreu mirar i admirar en una nau a tocar d'on escoltareu les explicacions de la gent de la Fundació Sorigué.


A la paret de la petita sala hi ha tres fotografies que sintetitzen el projecte PLANTA. A l'esquerra de la fotografia anterior, darrere de les instal·lacions de la gravera; i a la fotografia següent, podeu veure el projecte que ens presenta l'edifici principal dissenyat per AS + Abalos+Sentkiewicz.


Els camps d'oliveres ocupen l'espai de les antigues pedreres. àrids, l'oli i l'art es donen la mà al complex d'en Sorigué a la Plana del Corb de Balaguer.


Sortim de l'espai de recepció de visites amb moltes ganes de veure l'obra de Juan Muñoz. Impacta veure l'activitat del complex industrial perquè tot és d'una mida gegantina.


Ha arribat el gran moment en el que el petit grup de visitants ens apropem a la nau que feia les peces de la línia 9 del metro i que acull l'obra més important de Juan Muñoz.


Obriu molt bé els ulls per contemplar l'obra atmosfèrica de Juan Muñoz, una proposta que us farà dubtar del que veieu. Voleu entrar?
Atentament.
Senyor I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada