dijous, 1 de gener del 2009

Volem saber.

Avui volia recomanar la col·lecció Volem saber editada per Salvatella , i que permet als nens i nenes dels primers cursos de primària fer petites recerques . La col·lecció es divideix en dues series: la blava i la groga.
A la serie blava tenim els llibrets dedicats a la Terra, amb els títols : L'Univers, El sistema solar, La Terra, Metalls i pedres precioses, L 'argila i L'aigua.

 A la serie groga tenim els llibres que parlen dels aliments amb els títols: El pa, L'oli, La mel, La llet, El sucre, La sal i El vi.
Proposo especialment als nens del cicle inicial la lectura del llibre L'oli en el que de la mà del Faust i la Merli que estan de vacances a casa dels seus oncles coneixerem molts aspectes sobre aquest aliment.

Un matí van amb l'oncle Sebastià a collir olives, com van fer no fa gaire els nens de cicle inicial. Escoltant i treballant amb l'oncle aprenen moltes paraules noves: arbequina, perenne, borrasses,sarpetes, pinyolada...
L'oncle també els hi explica les diferents classes d'olis : colza, gira-sol, coco, soia, sèsam, ametlla, lli, ... També els ensenya a preparar unes olives i comenten algunes dites on l'oli és el protagonista.
Bon any i bona lectura.
Atentament.
Senyor i
P.D.
Els nens i les nenes del cicle inicial poden mirar El Diari de classe anar al capítol de l'oli i veure i escoltar un vídeo de l'oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada