diumenge, 1 de març del 2009

Inventar una història animada.

Ahir en Coke Riobóo, guanyador l'any 2007 d'un premi Goya amb el seu curt El viaje de Said, va ensenyar als lleidatans la tècnica d'animació Stop motion. El taller estava organitzat per la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. Animac.

Vam conèixer aquesta manera de simular moviments. Es col·loquen els personatges o els objectes en diferents posicions i fotografiem cada escena.Un cop fetes les fotografies l'ordinador ens ajuda a crear una sensació de moviment




















 















































Molta feina per uns pocs segons d'animació.
Avui encara esteu a temps de gaudir a les 17:30 al Teatre Principal de Brou 2 que inclou el curt japonés La Maison en petits cubes. Aquest curt dirigit per Kunio Kato ha obtingut fa pocs dies l'Oscar 09 al millor curt d'animació. Si sou seguidors d'en Tintin, teniu una cita al Caixa Forum on podeu veure Tintin "Le Crabe aux pinces d'or" d'en Claude Misonne.
Atentament.
Senyor i

4 comentaris:

  1. Interessant experiència.Personalment i en companyia d'un grup de segon de cicle inicial que ara ja són moooolt grans i demà marxen de colònies, només tinc l'experiència d'haver promogut que fessin artesanalment, curts com aquest i d'altres:
    http://biblioteca-santjordi.blogspot.com/2007/09/recordant-pellcules-animades-de-fa-tres.html

    ResponElimina
  2. "El xoc", quin embolic a la rotonda!!
    Una bona animació dels nens i nenes de sisè.
    Atentament

    ResponElimina
  3. L'altre dia vaig veure un llibre-cd de Beatrice Alemagna que adapta El paseo de un distraído, d'en Rodari; el curiós és que el cd duu una versió en stop-motion. Sembla que ha de ser cada cop més freqüent en els àlbums il·lustrats i ja hi ha editorials que hi volen treballar de forma més o menys sistemàtica, en una doble via de difusió. Com sempre en tot el que té a veure amb la tecnologia, costa fins i tot d'imaginar on serem d'aquí uns anys.

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Realment Gonzalo no sabem on ens portarà la tecnologia. Esperem que el llibre de paper no mori.
    Atentament.

    ResponElimina