dimecres, 30 de setembre del 2009

El misteri del carrer Humbert Torres (2).

I em preguntareu: Senyor i , quin és l'ofici del Jesús i la Núria? Mireu nens i nenes, aquests dos artesans al seu taller Documenta , s'encarreguen bàsicament de conservar i restaurar llibres antics i pergamins. però poden treballar també restaurant manuscrits, enquadernacions, gravats, pell, mapes, plànols, cartells, aquarel·les, pastels, carbonets,....
També fan desinfeccions i tractament de plagues, que poden destruir els llibres, pergamins o altres documents. Fins i tot són capaços de fer reproduccions utilitzant tècniques antigues i tradicionals.

Al taller tenen instrumental que els permet conèixer amb precisió els material de cada obra i quina és la millor opció per restaurar i conservar cada peça; seguint al màxim les tècniques i materials antics.

Evidentment no actuen de la mateixa manera per restaurar i conservar un llibre antic o un pergamí. Nens i nenes, si voleu saber que cal fer per conservar-los i restaurar-los no deixeu de visitar el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hola senyor I, avui unes poques nenes i nens de segon hem vist el misteri del carrer Humbert Torres i ho hem trobat molt interessant. Què ens explicarà més coses sobre aquest ofici? La veritat és que semblen els estris dels metges... Què podrem conèixer aquests artesans? Au, volem saber més coses!!!!

    ResponElimina
  2. Apreciats nens i nenes de segon:
    El blog de la biblioteca us explicarà més coses d'aquest ofici i fins i tot potser coneixereu aquests artesans...Hi haurà més d'una sorpresa relacionada amb el món de l'escriptura...
    Atentament

    ResponElimina