dimarts, 5 d’octubre del 2010

La biblioteca de Yuso (2).

Sec al despatx del bibliotecari i ràpidament veig que és un gran conversador. Xarrem i xarrem. No para de donar-me informació que servirà per fer una colla d'entrades sobre la biblioteca del monestir. Està molt clar que és un home apassionat amb la seva feina. Agafa la clau de la biblioteca, Falta molt poc per descobrir aquest gran tresor...

El padre Olarte és teòleg, historiador i filòsof . Actualment és l'arxiver i bibliotecari del monestir de Yuso, del que també va ser prior.He de confessar-vos que és un plaer escoltar les seves explicacions.

Nens i nenes ha arribat el gran moment. El bibliotecari ens convida a entrar...
És fantàstica! Obriu bé els ulls i mireu, es tracta d'una de les millors biblioteques monàstiques d'Espanya.

La biblioteca té la mateixa disposició que li va donar l'abad Don Anselmo Petite l'any 1.780. La llum natural, el silenci, els llibres...
L'any 1.795 Jovellanos va visitar la biblioteca de Yuso i va escriure al seu diari : " Graciosa pieza, aunque no muy grande; dos órdenes de estantes divididos por un ándito a que se sube por puertas laterales .Todo el adorno de orden jónico, cornisamento corrido, compartimentos con pilastras...Muchos y excelentes libros, sobre todo biblias, concilios, padres e historiadores eclesiásticos: hay también muchos de ciencia."

El padre Olarte somriu al comprovar la meva fascinació.Sense pressa tria una sèrie de llibres i continua les seves explicacions. Estic segur que farem una colla de descobertes en aquesta biblioteca. Em voleu acompanyar?
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Apreciada senyora:
    Un gran plaer que compartirem amb una colla d'entrades sobre aquesta biblioteca.
    Atentament.

    ResponElimina