dimarts, 25 de gener de 2011

Recordar la botiga de Casa Roig.

Fins al 13 de febrer podeu visitar al pati del Palau de la Paeria l'exposició "Roig Nadal i lo Xop Bot el seu últim treball". El Xop Bot és el títol del número 39 de la col·lecció La Banqueta, i és l'últim treball de l'artista Miquel Roig Nadal ( 1.923- 2.008) , publicat pel seu fill Miquel Roig Menéndez. El Xop Bot va ser un moviment cultural nascut a Lleida a finals del segle XIX i que va desaparèixer per la Guerra Civil. El Xop Bot era el jardí-estudi de la casa del pintor Jaume Morera Galícia en el que es trobaven els personatges més importants de la vida lleidatana.
Miquel Roig Nadal pertanyia a una saga familiar centenària dedicada al comerç.

L'aparador de la botiga Casa Roig, a la plaça de Sant Joan, ens deixava bocabadats tant per la tria dels productes exposats com pel "bon gust" del botiguer al dissenyar-los.

Ja fa una colla d'anys que no ens podem aturar a donar un cop d'ull a Casa Roig, però l'exposició ens permet veure una reproducció d'un fragment de l'original botiga lleidatana.

L'any 2.007 al Teatre Nacional de Catalunya es va representar la Plaça del Diamant en commemoració de l'aniversari de Mercè Rodoreda. Un dels fills de Miquel Roig Nadal, Jordi Roig, va recrear una part de la botiga familiar .

Lleida pot recuperar, per uns dies, una de les seves botigues antigues de més prestigi.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Senyor i, som les nenes i nens de segon. La Meritxell diu que li ha agradat molt beure aquesta botiga. La Sara explica que la seva padrina hi comprava caramels. El Víctor diu que en uns dibuixos animats surt lo de l'insecticida. L'Alba comenta que li ha agradat molt aquesta botiga antiga i ha vist coses que no havia vist mai. L'Andrea diu que el títol de l'obra de teatre és molt bonic. El Jordi diu que hi ha una escola que es diu Magí Morera i Galícia. El Josep explica que a casa tenen una de les caixes de galetes però les galetes ja no hi són, ara hi ha un dòmino.

    ResponElimina
  2. Nenes i nens de segon. Estic content, ja veig que la botiga de Casa Roig agrada molt.
    Josep, mira bé entre les fitxes del dòmino, potser encara hi ha alguna galeta!!!!

    ResponElimina