diumenge, 11 de desembre del 2011

Per molts anys Quercus !

El passat mes de febrer a l'entrada Quercus 300 vaig recomanar-vos la lectura atenta d'aquesta revista, degana de la premsa ambiental. En aquell quadern , que suposava les tres centenes, van dedicar un monogràfic als treballs i les investigacions dutes a terme per científics espanyols en les regions polars. L'entrada recordava que al mes de desembre la revista compliria trenta anys.
Ja estem al desembre i amb el Cuaderno 310 Quercus Observación, Estudio y Defensa de la Naturaleza compleix tres dècades lluitant per la nostra casa comuna que moltes vegades maltractem. Si no cuidem el nostre planeta no tindrem on viure ....
La portada del Cuaderno 310 és un homenatge al Cuaderno 1. El mateix ocell, l'òliba (Tyto alba) és el protagonista.


No ha estat gens fàcil. Trenta anys denunciant la destrucció, els perills, l'especulació,... i encara la podem trobar cada mes al quiosc ! A més a més de la denúncia dels abusos, la revista ens ha regalat molts articles de gran nivell per conèixer molt millor l'entorn. Molts dels col·laboradors són estudiosos , científics , professors universitaris,... que hi treballen de forma desinteressada. També poden exposar les seves queixes els petits grups locals que lluiten pel seu territori.
Les tres dècades han comportat canvis en la revista a nivell de disseny, color, tipus de paper,...; però l'esperit del primer exemplar, encara el podem trobar trenta anys després. Hem passat d'una revista feixuga, amb poques fotografies i dibuixos, en blanc i negre - excepte la portada i contraportada-, a una plena de color, fotografies, mapes , esquemes, ...

També la podeu trobar en format digital, per a iPad, Android, iPhone i Web.

És molt important la tasca de defensa del medi ambient, i gent com la de Quercus, molt atenta a les actuacions que poden destruir-lo, és tot un regal.
Gràcies i per molts anys.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada