dijous, 21 de juny del 2012

Botigues centenàries de Lleida ( 2 ).

Si seieu una estoneta al banc del "Si no fos", a la Plaça Paeria, just davant vostre trobareu dues de les botigues centenàries de la nostra ciutat: la Farmàcia Aragonés i la Joieria Lavaquial. Si mireu a l'esquerra de la farmàcia Aragonés, veureu una botiga que fa molt poc temps que ha obert.És una franquícia de la marca de llenceria Hunkemoller; però fins a finals del 2.010 aquest espai l'ocupava una botiga centenària, la drogueria Simon.


L'octubre del 2.010 va tancar una tercera botiga centenària que hi havia en aquesta plaça. Al nostre blog li vam dir adéu amb l'entrada "Últim dia de la drogueria Simon".

La farmàcia Aragonés és d'origen medieval i la joieria Lavaquial es va fundar al desembre del 1.890. L' estret carrer Mossèn Antic, separa aquestes botigues centenàries de la desapareguda Drogueria Simon, fundada també l'any 1.890. Fins l'any 2.010 es podien veure tres botigues centenàries, una al costat de l'altra.

M'aixeco del banc del "Si no fos" i em preparo per descobrir els secrets d'aquestes botigues amb més de cent anys d'història. Algú de vosaltres pot dir-me per què al popular banc de pedra del nostre Ajuntament li diuen el banc del "Si no fos"?
Obro la porta de la farmàcia més antiga de la nostra ciutat.
Voleu entrar?
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Li diuen el banc del "Si no fos", perque normalment els que s'asseuen son gent gran que sempre están dient" "Si no fós perque tinc 80 anys..." "Si no fos perque sóc pobre","Si no fós per la meva filla"...i continuen la frase amb l'explucació.
    Es el mateix que sempre ha passat al banc semicircular de pedra que hi ha al Passeig Joan Brudieu de La Seu d'Urgell,també li diuen "El banc del Si no fós".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordo el banc del Passeig Joan Brudieu els dies de mercat a la Seu. Estava ple d'homes. Encara és així Unknown? Gràcies pel teu comentari.

      Elimina