dilluns, 2 de juliol de 2012

Inventari màgic.

Els seguidors del blog de la biblioteca sabeu que Luis García Montero és un dels escriptors en llengua castellana que apreciem més. L'últim llibre, editat enguany per Alfaguara, és una nova joia del poeta de Granada, Premio Nacional de Literatura l'any 1.994 per "Habitaciones separadas".
"Una forma de resistencia" (Razones para no tirar las cosas), és un inventari dels objectes quotidians sobre els quals fa petites peces literàries que. difícilment es poden escriure millor.

La copa, Jersey, Butaca, Espejos, Bolígrafos,.....objectes que veiem cada dia, però no ens fixem en ells, serveixen a l'escriptor andalús per parlar de records, sensacions, del dia a dia,... Parla d'aquests objectes com una necessitat de rebel·lia, com una forma de resistència.
He començat les lectures d'estiu amb en Luis i, com sempre, el plaer de llegir-lo és total.
Un petit tastet. A l'última reflexió de llibre, "El estado de las cosas" a la pàgina 216, podem llegir:
"Contra la llamada destrucción creativa del capitalismo, las metáforas y las cosas intentan conservar una voluntad humana de amor por la vida, un respeto por el pasado que somos. Que la vida y la muerte vengan con nosotros no significa que deban pasar por encima de nosotros. Mirar al porvenir es dejar a nuestros herederos un lugar, no un descampado".
Luis García Montero,... imprescindible!
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada