dijous, 21 de febrer del 2013

Joguets i joguets ( 4 ).

Continuem la visita per la primera planta del Museu de joguets i autòmats -  col·lecció Mayoral- de Verdú. Si els futbolins dels que parlàvem a l'última entrada us van deixar sorpresos, espereu a la resta de descobertes...
Avui ens centrarem en els autòmats de finals del segle XIX i començament del XX, una de les atraccions més espaterrants del desaparegut museu.


Els diumenges a les 12 del migdia , els visitants podien gaudir d'aquestes joies en moviment. Ara el seu destí després del tancament, és imprecís; però al blog encara podreu veure com els seus engranatges funcionen perfectament.

  A les dues fotografies anteriors i al proper vídeo observem l'elegància de l'autòmat Violinista, fabricat a Vichy ( França ), l'any 1.895.



Dels 24 autòmats exposats al museu, 9 eren de les Atracciones Apolo de Barcelona. Alguns d'aquests autòmats pot fer 18 moviments diferents. Les Atracciones Apolo  ( 1.935 - 1.990 ) estaven situades al Paral·lel cantonada Nou de la Rambla. Les seves atraccions: La muntanya russa subterrània, les Coves del Drac, l' Autòdrom,... ja són història.

Atracciones Apolo. Font fotografia: Circo Méliès.

L'edifici va ser enderrocat l'any 1.990 per  fer un hotel, als baixos del qual hi ha el Teatro Apolo.Part dels autòmats de les antigues Atraccioes Apolo es conserven al bar La Fira ( Provença 171 ) i al museu de joguets i autòmats de Verdú.


Pierrot escriptor, un autòmat del 1.895, fabricat també a Vichy , és pura màgia. La seva mirada, la passió per escriure , la lletra,...


 Al proper vídeo comprovareu que està molt enfeinat regulant el llum per veure amb claredat i poder escriure amb la seva ploma .



A la web del museu hi ha el següent vídeo en el que podeu donar un cop d'ull als autòmats que vivien al petit poble de l'Urgell.



Ara, amb el tancament del museu, només podeu xalar amb els autòmats del Museu dels Autòmats del Parc d'Atraccions del Tibidabo.
Però la primera planta encara ens ensenya més petits tresors... Molt aviat els podreu observar al blog.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada