dijous, 14 de març del 2013

Com eren les nostres botigues centenàries? ( 2 ).

Després de buscar i buscar he trobat fotografies antigues de tres de les quatre botigues centenàries de les que no en tenim. Si algú coneix a la gent de la farmàcia Pons i li deixen alguna petita joia fotogràfica de fa una colla d'anys, la publicarem ràpidament.
La de la Llibreria Casas és espectacular. Sembla que ens convidin a entrar a un temple de l'art d'escriure...Dues plomes estilogràfiques gegants Argata fan de columnes.



A la de Josa & Gassó podem veure els magnífics taulells i una colla de cadires preparades per atendre als clients. Els prestatges estan plens de peces de roba per vendre a metres. Quan estava als porxos de la plaça Paeria era una botiga molt gran. Ara, a la plaça Sant Joan l'espai a canviat molt. L'espai si, però el savoir faire del botiguer de soca-rel no ha canviat gens.



L'aspecte de la farmàcia Aragonés ha canviat força. A la fotografia es pot llegir Farmàcia R. Aragonés Suñé, que és el pare del propietari actual. Ramón Aragonés la va comprar l'any 1.954. Si mireu atentament la fotografia veureu que sobre la porta d'entrada anuncien la venda de Aguas Minerales . Hi ha anuncis de les populars Pastillas Juanola i de la crema de mans Neutrogena que agafen uns simpàtics ninots de neu.


Les fotografies d'aquesta entrada les he trobat al llibre Botigues singulars, editat per l'Ajuntament de Lleida i Turisme de Lleida.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. bon dia senyor i soc l' Emma yo tinc a casa 1 pot de pastillas juanolas



    estic una mica trista perque s' acaben les botigues centenaries


    atentament emma

    ResponElimina
  2. Si anem a comprar a les botigues centenàries segur que no s'acaben, Emma. Jo també tinc una capseta d'aquestes pastilles.
    Atentament.

    ResponElimina