dimarts, 9 d’abril del 2013

Col·lecció Josep M. Queraltó ( 1 ).

Si el passat dimarts dia 2 recomanava l'exposició del Museu d'Art Jaume Morera dedicada a les fotografies del pintor Baldomer Gili i Roig, avui començo una sèrie d'entrades en les que descobrirem una petita part de la Col·lecció Josep M. Queraltó. Podeu veure aquestes joies del món del cinema a la Sala Montsuar de l' Institut d'Estudis Ilerdencs  fins al 5 de maig.


L'exposició, organitzada per la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, arriba a Lleida després d'estar tres mesos a la Capella de Santa Àgata   , edifici gòtic de l'any 1.302 situat a la Plaça de Rei de Barcelona.


Podreu tastar com va començar el cinema i veure els aparells i objectes implicats en el naixement del setè art. Obriu molt els ulls,  unes peces carregades d'anys esperen que les admireu.


Josep M Queraltó ha reunit al llarg de 35 anys, més de 20.000 peces relacionades amb la tècnica cinematogràfica. Nascut l'any 1.937 a Vallbona de les Monges és un dels fundadors de Kelonik , empresa lider dedicada a la fabricació d'equipament cinematogràfic.


Però comencem a assaborir les peces d'aquesta exposició. Només entrar trobem el Projector Pathé de pel·lícula muda fabricat a Paris l'any 1.913. La pel·lícula es carregava en la bobina superior i, fotograma a fotograma, baixava cap a la part inferior on es recollia en una segona bobina.


Si seguiu el blog, molt aviat donarem un cop d'ull a altres peces de la col·lecció: el megaletoscopi privilegiato, el diorama, el zoòtrop, ...
Atentament.
Senyor i  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada