dilluns, 4 de novembre del 2013

A l'antiga fusteria del Monestir ( 1 ) .

Surto de l'arxiu i la biblioteca del Monestir de Bellpuig de les Avellanes molt satisfet per la generositat de l'arxiver. Al porxo torno a fixar-me en les antigues portes de fusta dels segles XVII - XVIII de les que ja us vaig explicar que provenen d'una de les portes de la muralla del monestir , la porta agrícola . Per anar a l'Arxiu Gavín giro a la dreta i ràpidament em trobo amb el monument a Joan d'Organyà, monjo premostratenc que fundà el monestir al segle XII.Les portes de les que parlo estaven en aquest punt.


Baixo a l'antiga fusteria, un edifici independent del conjunt d'edificis que formen el Monestir de les Avellanes.Dono un cop d'ull, després de deixar enrere la porta agrícola, i veig que l'antiga fusteria que fa uns anys estava bastant atrotinada, ha estat rehabilitada.


Passejo fins a les escales que porten a l'arxiu situat a la planta superior d'aquest edifici. Podem accedir-hi per dues portes; la d'entrada de l'arxiu i la del moll de càrrega i descàrrega del magatzem.


La planta corresponent a l'arxiu està dividida en quatre espais: Sala de treball, Dipòsit, Sala polivalent, i Moll de càrrega i descàrrega.L'accés és lliure, però per a treballar-hi, millor demanar cita prèvia. 


Estem a punt d'entrar a un arxiu molt diferent a tots els que hem visitat virtualment al blog. Josep Sansalvador Castellet, l'arxiver, ens explicarà tots els secrets d'aquesta col·lecció monumental molt aviat...
Atentament.
Senyor i 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada