divendres, 1 de novembre del 2013

Gràcies Moisès.

Al novembre del 2.011 recomanava un petit-gran llibre en el que el cirurgià nascut a Barcelona l'any 1.908, Moisès Broggi i Vallès, ens regala una colla de reflexions sobre la vida i el seu sentit. " Reflexions d'un vell centenari " publicat per edicions 62 és un petit tresor...


Avui torno a proposar-vos la lectura d'un llibre d'aquest home de pedra picada. Les seves memòries són una profunda lliçó d'història i humanitat. Edicions 62 també és la responsable dels llibres. Dic llibres perquè a les llibreries podeu trobar " Memòries d'un cirurgià ( 1.908 - 1.945 )" i " Anys de plenitud ( 1.945 - 2.005 )" com a llibres separats; o en un sol llibre " Memòries d'un cirurgià. Edició Completa" a la col·lecció labutxaca.


Gran renovador de la Universitat Autònoma de Barcelona dels anys trenta de la mà dels germans Trias i Pujol. Durant la Guerra Civil va ser cap de l'equip quirúrgic de les Brigades Internacionals . Evidentment, després de la guerra va ser cessat de tots els càrrecs oficials. Malgrat tot va exercir fins als vuitanta anys. L'últim dia del 2.012 ens va deixar a la seva estimada Barcelona,als 104 anys.
En aquest primer volum podreu passejar per la seva infantesa, joventut ,estudis universitaris i d'especialitat,... Coneixereu la Guerra Civil viscuda en primera persona, la seva estada al front, el final de la guerra i la pau dels vencedors... L'epíleg acaba amb una reflexió que no recorda on la va llegir però que ha marcat profundament la seva vida:
" Si lleveu al món l'amor i l'amistat, tot el que en resta és menyspreable". Com sigui que la vida m'ha ensenyat la gran veritat que contenen aquestes paraules, he decidit posar-les com  a epíleg d'aquest primer llibre.
El número 46 de Biografies i Memòries d'edicions 62, un llibre imprescindible.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada