dimecres, 18 de desembre del 2013

A l'antiga fusteria del monestir ( i 4 ).

Ja al final de la visita l'arxiver, Josep Sansalvador Castellet , m'ensenya dues vitrines molt interessants. Quan Josep Maria Gavín va començar a visitar edificis religiosos només fotografiava el campanar. Inicialment era un arxiu dels campanars de Catalunya. A la primera vitrina podeu veure:  mapes, llibretes amb anotacions, la seva Nikon, una capseta amb un objectiu i algunes fotografies dels campanars.


És una petita mostra, recordeu que Josep Maria Gavín va fotografiar totes les esglésies i edificis religiosos del país.A la segona vitrina hi ha antics quadern de notes manuscrits. A poc a poc i amb bona lletra, aquest enamorat de les esglésies va fer una feina metòdica i molt documentada.


Dono les gràcies a l'arxiver i en el moment de marxar m'informa de com fer donacions a l'arxiu. Si teniu goigs, postals, nadales, estampes, cromos, .... i els voleu llençar ; truqueu als telèfons següents i ho vindran a recollir a casa vostra. Després de la classificació corresponent, passaran a formar part de l'arxiu.

DONACIONS ARXIU GAVÍN    973438006     689520278

Encaixem les nostres mans i rebo un petit regal de comiat. Goigs del "gloriós" Arxiver Josep Maria Gavín "Sant Patró" dels col·leccionistes.


Pujo les escales per tornar de l'antiga fusteria al monestir i començo a llegir:
Per les vostres dots invictes
els goigs a cantar venim,
Retrateu forces ermites,
Monsenyor Josep Gavín

Abans de marxar, vull ensenyar-vos i explicar-vos l'última història del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada