divendres, 20 de desembre del 2013

Ser nen en una dictadura...

Ara que venen uns dies festius en els que rebrem alguns regals, aprofiteu per demanar al tió, als reis, a..., el llibre que avui recomano; perquè si ja teniu una colleta d'anys, segur que us emocionarà. 
Si vau néixer i créixer entre 1.940 i 1.970, recordareu una societat i uns valors molt diferents als d'avui. Independentment de la classe social, ser nen durant aquells anys volia dir compartir el model basat en un codi moral repressiu i un sistema educatiu en molts aspectes francament impresentable...
Si sou, com jo, un d'aquells nens que va viure en la dictadura de Franco, podreu recordar molts moments de la vostra infància llegint el llibre, amb text i fotografies de Xavier Gassió Serra, " Los niños de Franco. Así fue como vivimos". Una de les més prestigioses editorials, especialitzada en llibres de gran format i alta qualitat, Lunwerg Editores, ha portat enguany aquesta petita joia a les llibreries. Al llibre trobareu un DVD amb seqüències de la sèrie "Los años del Nodo" dedicades als nens. Aquesta proposta editorial farà que traieu la pols de molts dels vostres records infantils.

Jocs, joguines, llibres, tebeos, cançons, cromos, pel·lícules, anuncis, ... Si fèieu l'àlbum Vida y Color, jugàveu amb en cine Nic , llegíeu el TBO o bevíeu Kina San Clemente que da unas ganas de comerrr!  ; aquí teniu el vostre llibre.
El repàs a l'època històrica està carregat de fina ironia i en tot moment és amable.
Atentament.
Senyor i 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada