diumenge, 13 de juliol del 2008

Biblioteques 2

Passejant i passejant per Lleida, tot pujant la Rambla d'Aragó, m'ha cridat l'atenció un edifici. Preguntant i remenant mireu el que he descobert. L'any 1889 es posa en servei com a nou hospici, mentre que l'antic hospici del Sant Esperit, al carrer del Carme, es transformà en la seu de la Diputació Provincial. L'edifici està dividit en dos cossos - un per a nens i l'altre per a nenes- amb pati interior i un gran pati exterior. Els arquitectes foren Agapito Lamarca i Joan Soler.Al gener del 1998, i desprès dels treballs de rehabilitació (del 1991 al 1997) , es transforma en una magnífica biblioteca. L'arquitecte lleidatà, Daniel Gelabert, és l'autor del projecte, i transforma l'edifici en un espai ple de llum, de línies sòbries i molt acollidor,... ideal per llegir!

A la segona planta de la biblioteca hi ha l'Espai del llegat Màrius Torres. L'any 2001 al saló de plens de la Paeria es va fer l'acte de donació del llegat Màrius Torres a la ciutat de Lleida, repartit entre la Biblioteca i la Universitat.

Demaneu als responsables de la biblioteca que us ensenyin aquest espai i veureu coses i cosetes del gran poeta lleidatà.
Nens i nenes de quina biblioteca estic parlant?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada