dimecres, 15 de juny del 2011

Màgia entre les pàgines (2).

La visita a l'exposició ARQUITECTURESPOPUP ens presenta tres tipus d'efectes en els llibres tridimensionals: moviment, profunditat i transformació d'imatges. Per poder aconseguir aquestes sensacions en el lector del llibre desplegable es poden utilitzar diferents dispositius : solapes, imatges combinades, imatges transformades,panorama, encartes, troquelat, imatges articulades, ruletes, teatres, llibres-túnel, llibres carrusel, i pop-up.

Little Playmates at Work . Londres 1.910

Avui us explicaré la tècnica dels llibres-túnel. Aquests llibres s'allarguen com un acordió i al mirar per una finestreta que hi ha en un extrem, veiem una gran perspectiva de totes les pàgines troquelades que formen un escenari multicapa. Obriu els ulls i us quedareu bocabadats. Amb la càmera he fet quatre fotografies del llibre editat per Hulton Prees l'any 1.953. El test d'aquest llibre-túnel és d'Olive Cook i les il·lustracions i enginyeria del paper d'Eduin Smith. Primer veureu el llibre-túnel desplegat i després com a poc apoc ens apropem a la finestra i podem veure l'interior de lAbadia!

Aquest magnífic llibre-túnel és Coronation Peep-Show Book i si mirem per la finestreta veurem l'interior de l'Abadia de Westminster el dia de la coronació d'Isabel II.

Els bastidors interiors estan impresos per les dues cares. Segons per la finestra que mirem veurem una perspectiva diferent de l'interior de l'Abadia on fa el jurament l'actual regna d'Anglaterra. Nenes i nens ara mirarem per la finestreta...

Ara ens aproparem més a la finestra i veurem amb més detall aquesta coronació. Realment els llibres-túnel són sorprenents!

Si voleu descobrir altres tècniques del llibre desplegable, no deixeu de visitar el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada