dimecres, 6 de març del 2013

Com eren les nostres botigues centenàries ?

Ja hem visitat virtualment totes les botigues centenàries de la nostra ciutat, molt aviat les visitarem en directe. En algunes de les entrades hi ha fotografies antigues que ens permeten descobrir el passat d'aquestes joies del nostre comerç. Les de l'Antiga Casa Inglés són de la seva web. En el  fulletó editat l'any 2.003 per la família Torres per celebrar els 150 anys del negoci,  hi ha moltes fotografies antigues, quatre de les quals les tenim al blog a les entrades dedicades a la pastisseria Torres. Dues fotografies de l'album familiar donades per Ramon Fregola   il·lustren  la feina dedicada a la llibreria Fregola. Si entreu a la Pastisseria Monrabà veureu exposades una colla de fotografies històriques, una de les quals la tenim al blog.
Després de buscar i buscar, avui veureu dues fotografies antigues de la joieria Lavaquial i una de la Casa Guarro.


L'any 2.008 la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, va acollir l'exposició Lleida 1.938. Fotografies de José Demaría "Campúa". Les fotografies ens mostraven els efectes devastadors de la Guerra Civil sobre Lleida. A la fotografia de la joieria Lavaquial hi ha un cartell on es por llegir Casa Col·lectivitzada Musseu . El cartell era per evitar el saqueig . Com podeu veure, malgrat tot, a l'aparador encara hi ha objectes. Juan Lavaquial. Orfebreria, Bisuteria, Perfumeria estava situada al número 2 de la plaça Paeria.

Al soterrani de la Paeria he trobat una fotografia encara més antiga de la joieria Lavaquial, probablement dels anys 20 del segle passat. La joieria estava al costat de l'Ajuntament, ara està davant.


El llibre editat pel diari La mañana " Crònica del Comerç a Lleida 1.938 - 2.008 " ens mostra una desconeguda Casa Guarro quan encara estava al número 66 del carrer Cavallers. Sota el balcó podem llegir: Instrumentos, Pianos, Música".
Aviat gaudirem de més fotografies amb una colla d'anys que ens ensenyen com eren les nostres botigues centenàries.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hola senyor i. un día vaig veure unes quantes botigues centenaries .Aroa

    ResponElimina
  2. Fantàstic Aroa, ja has descobert una colla de botigues centenàries.
    Atentament

    ResponElimina