dimarts, 16 d’abril del 2013

La visita ( 3 ).

Un dels grups de primer va anar a la Plaça Sant Joan per visitar la botiga fundada l'any 1.901 per Jaume Josa i Miquel Gassó. L'Eduard i el Damià us van rebre amb els braços oberts. Escoltar-los era descobrir tots els secrets d'aquesta botiga centenària.
Primera sorpresa. Al setembre del 2.007, el net del fundador, que també es diu Jaume, es va prejubilar i el negoci situat als baixos del número 10 de la Plaça Paeria va tancar. Tres mesos després, Josa & Gassó obria la nova botiga a la plaça Sant Joan 21; però els nous propietaris eren l'Eduard i el Damià, dos antics empleats de la botiga.
Us va deixar bocabadats el misteri del taulell. A començament del segle passat anar a Lleida a comprar suposava moltes hores de viatge, i calia quedar-se a dormir. Aquests taulells van servir més d'una vegada de llit!
El Damià i l'Eduard van desplegar sobre els taulells de fusta quatre peces de roba. Al tocar les diferents robes, les sensacions no eren les mateixes. Hi havia seda natural, cotó, fil i llana.
Es sorprenent trobar uns botiga amb cadires per seure. Triar la roba per fer-se un vestit requereix el seu temps, i a Josa & Gassó gaudeixen tractant bé als clients.
La història del mirall és genial. A les senyores gairebé les emboliquen amb la roba que els agrada, perquè puguin veure si les afavoreix!
Moltes gràcies Eduard i Damià per les explicacions i el vostre savoir-faire.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa senyor i amb el icnasi

    amestudiat molt

    ResponElimina
  2. Està molt bé estudiar. Qui ets anònim?

    ResponElimina