diumenge, 27 de desembre del 2015

Llibres al mercat...

Si a la primera entrada dedicada a Irlanda la visita virtual ens dugué al Trinity College, la institució més important de Dublín, per visitar l'antiga biblioteca coneguda com a Long Room, avui sortint del Trinity anirem xino-xano fins a George's Street Arcade, un mercat d'estil victorià de maó vermell  que obrí les seves portes al públic l'any 1.881 amb la filosofia de centre comercial.


El mercat del sud de Dublín ( South City Market ), conegut popularment com George's Street Arcade és una obra promoguda per famílies adinerades dissenyada pels arquitectes britànics Lockwood i Mauson, inaugurat l'any 1.881 per l'alcalde Sir George Moyers. L'estructura original de fusta fou destruïda per l'incendi de l'agost del 1.892. El mercat va ser reconstruït amb el mateix estil substituint la fusta per ferro i recuperà l'activitat l'any 1.894.


Si us fixeu bé, a la dreta de la gran fotografia antiga del mercat es veu una de la cinquantena de botiguetes que hi ha a George's Street Arcada. És la petita llibreria Stokes Books. Dublín és una ciutat plena de llibres, llibreries i biblioteques. Els llibres omplen la ciutat, en el cas d'avui els trobem en una de les botiguetes del mercat d'estil victorià.


Fundada l'any 1.983 Stokes Books estava a Clanbrassil Street  i l'any 1.989 es traslladà a George's Street Arcade. La llibreria té un estoc de 10.000 volums en el que podeu trobar llibres per a totes les butxaques: de 5 € a 5.000 €.


Encara que hi ha gran varietat de temes, la llibreria està especialitzada en història i literatura irlandesa. L'espai està molt aprofitat, la petita botiga i els prestatges exteriors que hi ha als passadissos del mercat estan plens de llibres que ens conviden a remenar i triar.


Els propietaris actuals del mercat, el grup Leyden, van comprar-lo a finals del 1.992 i continuen mimant la integritat d'aquest bell edifici d'estil victorià. Podeu trobar-hi botigues d'alta costura i d'accessoris de moda, joieries, bijuteries, perruqueries, música, art, llibres, segells i monedes, aliments especials... Una placa a l'entrada ens recorda la història del mercat del sud de Dublín.


Regularment Stokes Books publica catàlegs gratuïts i ofereix un servei, també gratuït, de cerca de llibres. Després de trenta anys al mercat del llibre vell i d'antiquari, els contactes són molts i ells s'afanyen a trobar aquell llibre que ja et sembla que no aconseguiràs mai.


De dilluns a dissabte de 10:30 a 18:00, col·leccionistes, acadèmics, bibliotecaris i curiosos busquen el seu petit tresor a la llibreria de George's Street Arcade.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada