dimarts, 11 de desembre del 2018

Al costat de la Casa de Fusta ( 1 ).

Sortim de la Casa de Fusta del carrer Cavallers 57, tota una lliçó d'arquitectura sostenible, un edifici de sis plantes fet amb panells contralaminats de fusta de pi o d'avet obra de l'arquitecte lleidatà Ramon Llobera Serentill. A la seva dreta hi ha la casa on nasqué el compositor i pianista lleidatà Enric Granados Campiña el vint-i-set de juliol del 1.867, i a la seva esquerra una construcció també de fusta que és l'objectiu de l'entrada d'avui.


Aquest espai havia funcionat anteriorment en el marc del projecte Districte Mercat del Pla que amb molta il·lusió s'inicià l'abril del 2.014 però que, malauradament, tancà portes l'abril del 2017. Si voleu descobrir quina era la funció dels pilons de formigó que veieu en primer terme a la fotografia, cliqueu l'enllaç anterior...
L'empresa tèxtil multinacional Desigual va construir una gran estructura de fusta, vidre i purpurina. Però d'aquesta botiga en parlaré en una propera entrada en la que recordarem com reviscolà aquesta zona de Lleida durant tres anys.
A la fotografia següent podeu veure la façana del carrer Cavallers d'aquest edifici, també de fusta, al que avui donarem un cop d'ull.


La Paeria, quan va tancar la botiga de roba de la multinacional barcelonina, invertí 150.000 euros per ampliar l'espai i dissenyar-lo per acollir un nou projecte per portar gent jove al Centre Històric.


Conservant l'estructura de l'espai Desigual, que es construí la primavera del 2.014, s'ha fet una doble façana que a més a més de canviar totalment l'aspecte exterior de l'edifici anterior, serveixen per regular les aportacions tèrmiques de l'edifici.


A les fotografies anterior i següent podeu apreciar la façana del carrer Galera. La superfície construïda és de 314 metres quadrats, amb 250 metres quadrats de superfície útil.


Aquesta superfície útil es distribueix en un espai únic de treball de 160 metres quadrats, una àrea exterior coberta de 70 metres quadrats, i una àrea administrativa i de serveis.
Tornem a la façana del carrer Cavallers per entrar al nou espai destinat als emprenedors que començà a funcionar al novembre del 2.017. Un dels grans vidres reflecteix el campanar de la Seu Vella, far dels lleidatans...


L'edifici ofereix espais de treball individual, una zona polivalent, sala de reunions, terrassa exterior coberta, espai office i serveis. Podran treballar-hi quaranta professionals.


Hi trobareu emprenedors del món de la fotografia, disseny d'interiors, comunicació audiovisual, publicitat, creativitat digital, informàtica...que comparteixen aquest espai per desenvolupar els seus projectes professionals Aquest espai compartit té uns preus de lloguer mensual molt raonables. Cal afegir l'I.V.A, però les tres propostes de l'Ajuntament faciliten als joves la feina: mitja jornada 40 euros, jornada sencera 60 euros, i resident 90 euros


A la propera fotografia podeu veure la doble façana del carrer Galera. En primer terme part de l'estructura de la façana de la botiga Desigual i darrere la que dóna al carrer.


La nova proposta de l'Ajuntament pel Centre Històric de la ciutat intenta novament que aquesta zona de Lleida reviscoli i deixi d'estar degradada.


Malgrat el fracàs del projecte Districte Mercat del Pla cal esforçar-se des de les institucions i la ciutadania per reconquerir aquesta zona de la nostra ciutat plena de història. Penseu que durant tres anys i en el marc del Districte Mercat del Pla aquest espai puntualment s'omplia de gent...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada