El dissabte sis d'abril us explicava, satisfet, que estaven rehabilitant la Casa Joan Roure de Solsona situada a la cantonada del passeig de Sant Antoni Maria Claret amb el carrer del bisbe Vidal i Barraques i que feia anys que demanava una actuació urgent pel seu mal estat.
Les arcades amb arc conopial de ferradura de la planta baixa són un dels elements arquitectònics que criden l'atenció dels passejants, però també cal destacar les balconades i balcons del primer i segon pis.
Tres setmanes després torno a Solsona, mai em fa mandra tornar-hi, per veure si han acabat. Si us atureu una estona per observar atentament l'edifici també podreu valorar el delicat treball de ferro forjat de les baranes i de les columnes que sostenen la balconada del segon pis.
La rehabilitació va començar els primers dies d'octubre i estava previst acabar-la al desembre, però moltes vegades la previsió de la durada de les obres s'allarga i l'empresa Cardona Casafont aviat acabarà la feina amb uns mesos de retard.
Les taques d'humitat i el mal estat de l'estucat de la façana demanava una actuació urgent. L'arc conopial de ferradura més petit és el de la porta d'accés a l'edifici. El podeu veure abans de les obres ( a la fotografia anterior ) i ja gairebé acabades ( propera fotografia ).
Joan Roue i Torres i la seva dona Maria Aubets Mosella van comprar el terreny al Camp del Jalmar l'any 1.924 i demanaren el permís per construir la casa l'any 1.935.
Tiro una mica enrere per veure millor la recuperada balustrada que corona la Casa Joan Roure. A la segona fotografia podeu veure la senzilla barana de ferro que l'havia substituït.
Entre les branques i fulles primaverals dels plàtans del passeig "descobreixo" , gràcies al zoom de la càmera, el renom de la cas Cal Rampillaire. A sota podem llegir l'any de construcció ( 1.935 ) i de rehabilitació ( 2.019 ) de la casa.
Cal Rampillaire és propietat de la Confraria del Claustre, fundada l'any 1.475 amb l'objectiu principal de mantenir el culte a la imatge romànica del segle XII de la Mare de Déu del Claustre.
La imatge de pedra, que els experts consideren una de les millors escultures en pedra del
romànic, amb el pas dels anys s'ha anat ennegrint. Fa 105
centímetres d'alçària, està asseguda en un tron amb el Nen Jesús a la
falda i sota dels peus hi ha dos monstres. És obra de Gilabert de Tolosa.. La Mare de Déu del Claustre fou proclamada patrona de Solsona
l'any 1.653.
Passejant per la ciutat molts dels seus racons ens parlen de les antigues tradicions d'aquesta petita i acollidora ciutat de la Catalunya Central.
Atentament.
Senyor i
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada