dissabte, 6 d’abril del 2019

Rehabilitació de la Casa Joan Roure.

Al març de l'any passat vàrem, donar un cop d'ull a la Casa Joan Roure situada a la cantonada del passeig de Sant Antoni Maria Claret amb el carrer del bisbe Vidal i Barraquer de Solsona.


Les arcades amb arc conopial de ferradura de la planta baixa, les balconades i balcons del primer i segon pis - amb les seves baranes de ferro forjat-, i les columnes - també de ferro forjat- que sostenen la balconada cantonera del segon pis, fan de la Casa Joan Roure en edifici singular.


La façana d'estuc i pedra artificial bellament decorada  en alguns indrets es trobava en mal estat, havia caigut l'estucat i les humitats deixaven clar que calia una urgent rehabilitació.


Tinc una magnífica notícia per als qui estimeu el patrimoni. Ja sabeu que vaig sovint a Solsona i en la meva última visita el cap de setmana passat vaig repetir la fotografia anterior, però...


Estava molt clar que la gent de Solsona, amb un gust exquisit, no podia oblidar-se d'una de les seves cases singulars.


Joan Roure i Torres i la seva dona Maria Aubets Mosella varen comprar un terreny al Camp del Jalmar l'any 1.924, i al 1.935 demanaren permís per construir-hi la casa.


El passeig de Sant Antoni Maria Claret recupera una dels seus edificis més emblemàtics, una casa que fa temps va perdre la balustrada que la coronava i ara la torna a lluir.


Sempre és un plaer tornar a Solsona, però si la visita coincideix amb la rehabilitació d'un dels seus edificis singulars. l'alegria és molt gran.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada