dimecres, 1 de juliol del 2020

The Cavern Club

Deixem Bluecoat Chambers, l'edifici més antic del centre de Liverpool amb una agitadíssima història construït al 1.716 i 1.717 - on vàrem visitar la llibreria de vell Kernaghan Books- per passejar tranquil·lament fins a Mathew Street número vuit. Si els llibres foren els protagonistes de l'entrada anterior dedicada a la capital del Comtat de Merseyside, a la d'avui ho és la música.


Els programes musicals de l'emissora Radio Luxembourg va descobrir als joves de Liverpool el rock and roll. Aquest coneixement es reforçà amb l'arribada al port de la ciutat dels mariners americans que difonien la música nord-americana de finals dels anys 50.
El 16 de gener de 1.957, al número vuit de Mathew Street obrí les seves portes The Cavern Club, un club on The Beatles van fer la primera actuació al febrer de 1.961.


A les fotografies anterior podeu veure l'antic accés a The Cavern Club. A l'esquerra de les dues hi ha l'escultura de Cilla Black, cantant i presentadora que treballava com assistenta del guarda-roba del local. Amiga dels Beatles, foren John Lenon i Paul McCarney els qui composaren el seu primer single.


A la part superior de la fotografia anterior podem llegir que estem a l'entrada original del mític club en el que entre 1.961 i 1.963 The Beatles hi van actuar dues-centes noranta-dues vegades.


Alan Sytner fundador del mític local s'inspirà en el club Le Caveau de París, ciutat en la que nombrosos clubs s'ubicaven en soterranis. Inicialment fou un club dedicat a la música de jazz. Dos anys després de fundar el club, al 1.959, el vengué. A poc a poc es transformà en un lloc fonamental per als nous grups musicals.


Al març del 1.973 el club va tancar per les grans obres de construcció de la línia subterrània de Merseyrail, una xarxa amb 68 estacions i 75 quilòmetres ( 10,5 subterranis ) de recorregut.


L'abril de 1.984 Tommy Smith, jugador del Liverpool, conjuntament amb Royal Life varen comprar el club que fou reconstruït amb molts dels maons del primer The Cavern Club. Avui hi entrem pel número deu del mateix carrer, Mathew Street.


El nou club ocupa un 75% del club original. Al reconstruir-lo es va procurar seguir amb la màxima fidelitat l'estructura de l'antic. La complicada situació econòmica va suposar el tancament l'any 1.989. Però divuit mesos després, al 1.991, dos amics Bill Heckle ( mestre ) i Dave Jones ( taxista ), el van tornar a obrir i encara avui el mestre i el taxista són els propietaris.



El 26 d'abril del 2.018 Paul McCartny va tornar al mític club en un concert gratuït per 250 afortunadíssims seguidors per promocionar el seu nou disc Egypt Station. En podeu fer un petitíssim tastest clicant sobre l'enllaç anterior.



Actualment diferents grups d'un bon nivell musical  actuen al club recordant les cançons de The Beatles. Si aneu a Liverpool , i com jo ja teniu uns anyets, no deixeu de baixar a The Cavern Club. Per una estona rejovenireu...



Una mica d'emoció, un petit vídeo que ens recorda els genials músics de Liverpool. Emoció molt especial si ja teniu una bona col·lecció d'anys...


Després de les actuacions a la majoria de la gent, preferentment els de més anys, li podreu veure cara de satisfacció. Els records d'una colla d'anys enrere és molt gratificant...


Deixem The Cavern Club per anar un moment al Liverpool Empire Theatre, a la cantonada del Line Street amb London Road. L'any 1.957 acollí al grup local "The Quarrymen"...



Dos anys després van tornar però havien canviat de nom: "Johnny and the Moondogs", i al 1.962  ja van actuar-hi amb el nom de "The Beatles". El 5 de desembre de 1.965 tocaren per última vegada al teatre neoclàssic construït l'any 1.924.
Continuem la nostra gran passejada per Liverpool per apropar-nos a Pier Head, un conjunt d'edificis a la riba del riu  Mersey, on tornarem a veure al quartet de Liverpool...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada