diumenge, 13 de juny del 2010

L'home que sabia que era escriptor.

Cova pregunta al seu company amb qui parlava per telèfon. Hugo li explica que era Nieves , una antiga amiga. Fa vint-i-cinc anys que una colla d'amics van estar en un refugi de muntanya. Per celebrar-ho han decidit tornar-hi per recordar temps passats.
Hugo, Cova, María, Ginés, Nieves, Amparo, Ibáñez, Maribel, Rafa,... Eva,...Andrés...
Com totes aquestes festes, la reunió segueix unes pautes concretes, parlar dels records, riure, tornar a discutir,..; fins que un fet al mig de la festa altera totalment els plans.
L'amenaça i l'angoixa van guanyant espais i transformen la situació en irrespirable.
Aquest és, en una pinzellada, l'argument de Fin, la primera novel·la que ha aconseguit publicar David Monteagudo.


Gran lector, escriptor, gallec establert a Catalunya, casteller i treballador en una fàbrica de caixes de cartró ondulat. Darrera d'aquest primer llibre publicat hi ha moltes lectures i molt esforç literari. Amb les seves anteriors obres es va desanimar força. Li deien que estaven ben escrites però ningú li publicava. Fins i tot; en un moment de la seva vida es va plantejar deixar d'esforçar-se per publicar. Apostar per un autor desconegut és molt arriscat. El Acantilado se l'ha jugat, i és tot un èxit. I és que El Acantilado tria molt bé el que publica.
Fin és un llibre personal i estrany. No sabem si és literatura fantàstica, negra, de misteri,... La veritat és que t'enganxa i fins i tot t'angunieja . Vas llegint i no tens gens clar el que passarà.
El final és molt obert. Potser massa obert?
Ara que l'estiu ja treu el nas, no deixeu de posar a la maleta Fin, no us decebrà.
Perquè us feu una idea de l'atmosfera del llibre, el director de cinema Alejandro Amenábar, ja ha comprat els drets per fer una pel·lícula.
Un petit regal, si teniu una estona , el vídeo de l'hora del lector us ajudarà a descobrir a David Monteagudo.
Si antics amics us conviden a una trobada després d'una colla d'anys, cal pensar molt bé la resposta. Els protagonistes de Fin no ho van fer ...
Gaudiu de la lectura.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada