dimarts, 21 de juny del 2011

Màgia entre les pàgines ( i 4 ).

Per tancar aquesta sèrie d'entrades dedicades als llibres tridimensionals coneixerem dues tècniques més que s'utilitzen en aquest tipus de llibres per tal de sorprendre al lector amb els efectes de volum.
Els teatrets són aquella mena de llibres que en obrir-los sorgeix un escenari en el que es poden veure una sèrie de figures en diferents profunditats.
World's Columbian Exposition Chicago 1.893 va ser imprès a Alemanya. En aquest teatret apareixen alguns dels edificis que Daniel Burnham va dissenyar per a l'Exposició Universal de Chicago del 1.893.


L'any 1.952 es va celebrar a Barcelona el XXXV Congrés Eucarístic Internacional. Aquell mateix any, Gráficas Manen, va editar el llibre carrusel Montserrat. Ja sé que em preguntareu:
.- Senyor i, què és un llibre carrusel?
Nenes i nens, aquest tipus de llibres permeten que les tapes s'obrin 360º, fins que una toca l'altra, construint un carrusel sobre el qual podem gaudir de les il·lustracions al voltant de l'eix que forma el llom del llibre. Amb aquest llibre podem fer un petit recorregut turístic pel monestir.


El llibre ABC in living models editat a Londres al 1.935 per Louis Giraud amb el segell de Strand Publications i enginyeria de paper de Theodore Broun, ens presenta una sèrie de maquetes vives d'un abecedari molt especial.

Del mateix editor i , també del mateix encarregat de l'enginyeria de paper, podem veure el llibre Bookano Stories Nº6 . Giraud va sere l'introductor en els llibres mòbils d'una nova idea. En obrir les pàgines es produeix una acció a la il·lustració. En el cas d'aquest llibre, en obrir-lo, el tauló del Pont de la Torre de Londres es plega.

Encara bocabadat per la màgia dels enginyers de paper, dono les gràcies a l'IEI per haver-me descobert totes aquestes tècniques en l'exposició ARQUITECTURESPOPUP . La col·lecció d'Ana Maria Ortega i Álvaro Gutiérrez és un petit tresor.
Atentament.
Senyor i

4 comentaris:

  1. Què interessant. Gràcies per compartir.

    Bon final de curs, bon estiu i molt bona lectura :)))

    Besadetes

    ResponElimina
  2. Bon estiu Sàlvia.
    Llegeix mooooooooooolt!
    Atentament

    ResponElimina
  3. Senyor i,
    en Martí Bordes te una col·lecció de llibres carrusel i estarà encantat de portar-ne algun el proper curs per què el puguin veure els seus companys i companyes.

    Bon estiu!

    ResponElimina
  4. Esperem compartir el proper curs els llibres carrusel d'en Martí i les magnífiques explicacions que ens fareu.
    Bon estiu i bona lectura.
    Atentament.

    ResponElimina