dilluns, 22 de maig del 2017

L'encant del llibre.

Barcelona ha demostrat diverses vegades la seva capacitat per transformar-se. Els que ja teniu uns anyets recordareu com la ciutat vivia d'esquena al mar o la duresa de la plaça de les Glòries Catalanes, coneguda per tothom com les Glòries. Situada als districtes de l'Eixample i Sant Martí, en aquest punt conflueixen l'Avinguda Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes i l'Avinguda Meridiana. L'any 2.013 van començar les obres de remodelació d'aquest espai, el canvi és espectacular. Avui donarem un cop d'ull a les noves Glòries, on trobem la Torre Agbar, el Museu del Disseny, l'Auditori, el Teatre Nacional i els Encants...
La Torre Abgar, dissenyada per l'arquitecte francès Jean Nouvel es va inaugurar l'any 2.005. Fa 144 metres d'alçada i té 38 plantes, quatre d'elles soterrades. A la façana 4.000 dispositius LED permeten crear imatges al voltant del gran cilindre. L'any 2.013 la va comprar Emin Capital, empresa dels Estats Units, amb intenció de fer-hi un hotel de luxe. A la propera fotografia la podeu veure darrere del Museu del Disseny de Barcelona conegut popularment com "la grapadora".


L'edifici Disseny Hub és obra de l'equip MBM arquitectes format per Josep Martorell, Oriol Bohigas, David Mackay, Oriol Capdevila i Francesc Gual. Inaugurat l'any 2.014, té dues pasta: la subterrània que aprofita el canvi de nivell resultant de la remodelació de la plaça, i el gran paral·lelepípede sobre el nivell del carrer.
Només girar-me des del punt on he fet l'anterior fotografia, la mirada va directament a la gran coberta situada a 24 metres d'altura i plena de miralls que on es pot veure tot el que passa al "nou" mercat ... 


La funció principal d'aquesta coberta és protegir comerciants i visitants del mercat dels Encants de les inclemències meteorològiques. La proposta conserva l'essència del mercat i la compra a l'aire lliure.


El silenci dels dimarts, dijous i diumenges , dies en que està tancat, contrasta amb el formigueig de gent que omple el mercat els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de les 9:00 a les 20:00. Penseu que 100.000 persones visiten setmanalment el mercat dels Encants Vells...

  
Els Encants Vells-Fira de Bellcaire, amb més de 750 anys d'història, és un dels mercats més antics d'Europa. La seva ubicació ha canviat al llarg del temps i fins ara tenia una certa provisionalitat. Malgrat no estar molt clar, sembla que al 1.200 ja es celebraven subhastes públiques i vendes a l'encant a la plaça de Sant Jaume.


La venda a l'encant és una venda pública amb intervenció de l'autoritat judicial o administrativa, en la que els objectes són adjudicats per subhasta. Els dilluns, dimecres i divendres de 7:30 a 8:30 podeu veure la subhasta. El mercat sorgí de la fusió de dos mercats medievals que s'unificaren a finals del segle XIX.


Al setembre del 2.013 van estrenar el nou emplaçament sota una espectacular coberta. L'equip d'arquitectura b720 , dirigit per Fermín Vázquez, fou l'encarregat de dissenyar les noves instal·lacions en les que, a més a més parades, botigues i la plaça de subhastes trobem restaurants, oficines, sanitaris, sla polivalent i un aparcament per 300 vehicles.


Hi ha diferents plantes que van del nivell menys 2 fins al nivell 2. Al mercat uns 500 comerciants i brocanters s'encarreguen de vendre productes nous, vells o difícils de trobar.


Passejant, passejant pel mercat arribem a la parada B629/630 del carrer C de la segona planta que dóna títol a l'entrada d'avui, la llibreria "L'encant del llibre", on podem buscar entre llibres d'ocasió antics i moderns i llibres rars.


Pedro Sánchez Fernández és el responsable d'aquesta llibreria de la que podeu veure virtualment les ofertes a la seva pàgina web. A partir de tres llibres l'enviament per correu ordinari és gratuït.


Trobareu llibres d'art, filosofia, cinema, història, infantils.... Clicant a la columna de l'esquerra podreu veure si hi ha el llibre que esteu buscant.


Si us agrada donar un cop d'ull a les ofertes dels brocanters, caminant tranquil·lament pel Mercat dels Encants Vells- Fira de Bellcaire, xalareu.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada