dissabte, 5 de febrer del 2011

Preparant el bicentenari.

Baixo de la Torre Tavira amb la satisfacció de la descoberta. Miguel Calvillo té molta raó en el comentari que ens va fer a l'entrada " Descobrir les torres miradors (1) " definit-les com "verdadero tesoro de la mirada" . He de marxar de Cádiz, ciutat fundada pels fenicis l'any 1.100 abans de Crist, i aprofito per fer-hi l'últim passeig. Segur que enyoraré aquesta llum...La ciutat s'està preparant per al 2.012 i queda molt clar que serà una gran festa.

Les ciutats aprofiten esdeveniments importants per fer grans projectes, el del Bicentenario de La Pepa espera ser un motor econòmic de la Bahia . Ja sé , nenes i nens la pregunta que em voleu fer:
.- Senyor i, què és La Pepa?

El dia 19 de març del 1.812, després de 1.400 sessions a El Oratorio San Felipe Neri, es va redactar la primera constitució espanyola amb el nom de "Constitucuón Española de 1.812", però tothom li deia La Pepa, perquè es va promulgar el dia de Sant Josep. En el seu moment era una de les constitucions més lliberals d'Europa.
Heu de saber que en aquella època Espanya estava envaïda per la França Napoleònica, i molts dels polítics es van refugiar al sud de la península.

Primer a La Isla de León i després a Cádiz es van reunir els diputats de la península i d'Amèrica convocats per redactar un text constitucional que retornés el poder al rei Fernando VII. Però la Pepa tingué una vida curta i poques de les seves propostes es van aplicar.

Penseu que al 2.012 farà dos-cents anys que es va escriure. Volia regalar-vos dos articles de La Pepa.
Artículo 336
"En todos los pueblos de la monarquia se establecerán escuelas de primeras letras, en las que se enseñará a los niños a leer, escribir y contar"

L'article 4 és magnífic, penseu-hi una mica....

Artículo 4
" El objeto del Gobierno es la felicidad de la Nación, puesto que el fin de toda sociedad política no es otro que el bienestar de los individuos que la componen".

La Pepa preparada per bufar dues-centes espelmes i la tacita de plata esperant les celebracions del bicentenari.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada