diumenge, 27 de febrer del 2011

Un cop d'ull a l'Arxiu General d'Índies (2).

Quan es va crear l'arxiu, l'any 1.785, l'objectiu era clar, calia..." reunir todos los papeles de Indias que se hallaban dispersos en muchos lugares sin la orden y distinción correspondientes a su importancia". Actualment té dues seus: La Casa Lonja i La Cilla del Cabildo.

L'arquitecte real Juan de Herrerra, va ser l'encarregat del disseny de l'edifici. La construcció es va allargar fins al 1.646, i els arquitectes responsables de l'obra van ser Juan de Minjares, Alonso de Vandelvita i Miguel de Zumárraga.

La segona meitat del segle XVII va suposar la decadència política i comercial de l'Imperi Espanyol. L'any 1.717, la seu del comerç ultramarí es trasllada a Cádiz. L'escàs ús de l'edifici va ser tan evident que fins i tot es van habilitar habitatges familiars al seu interior.

L'any 1.781 es va decidir que La Lonja de mercaderes de Sevilla seria la seu de l'Arxiu General d'índies. Aquest fet implicà la fi de la degradació de l'edifici.
Amablement m'indiquen que a la primera planta puc visitar l'exposició " Mare clauaum, Mare liberum. La pirateria en la América española". Torno a la gran escala per continuar la visita.

Pujo l'escala vigilant en tot moment no ser atacat per cap pirata!. El llibret que explica l'arxiu parla de l'escala de Lucas Cintora:..." reponsable de reformar la escalera de acceso confiriéndole con un generoso revestimiento de mármol, la actual suntuosidad".
La primera sorpresa en entrar a l'exposició és el vídeo sobre l'arxiu. El voleu veure? Molt aviat al blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada