dissabte, 18 de febrer del 2012

Propostes de futur que ens descobreixen el passat ( 1 ).

Les ciutats en determinades circumstàncies es plantegen propostes que il·lusionen als que hi viuen i les fan avançar. Solsona, una de les ciutats amb més personalitat de la Catalunya Central, té engegat un engrescador projecte d' illa cultural per rehabilitar el centre històric. En aquestes entrades no explicaré en que consisteix el projecte sinó els misteriosos descobriments que han fet els arqueòlegs , historiadors i tècnics en les actuacions que han dut a terme en les dues cases que formaran aquesta illa cultural: Cal Metge Solé i Casa Morató.
El complex cultural suposarà la construcció de la nova biblioteca comarcal d'un 900 metres quadrats i el gegantòrum ( museu del gegant).

Al número 15 del carrer del Castell trobem Cal Metge Solé. L'estructura inicial és de mitjans del segle XV, però s´hi han fet reformes importants al llarg dels segles. El programa Quèquicom del canal 33 va entrar-hi per explicar-nos com s'organitzen els tèrmits, uns insectes que mengen fusta i com hi lluiten els tècnics per eliminar-los,... és sorprenent!

Al número 19 del mateix carrer tenim la casa dels Morató, una nissaga d'escultors del segle XVIII. Carles Morató hi tenia el taller. Les obres per construir la futura biblioteca ens permeten conèixer els secrets de la història medieval de Solsona...
Molt aviat descobrireu els secrets amagats en aquestes dues cases antigues.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada