dimarts, 22 de setembre del 2015

Guylain.

Avui vull recomanar-vos un llibre especial protagonitzat per Guylain Vignolles, un home de quaranta anys amb una feina que no li agrada gens, però que necessita per sobreviure. És l'operari de la companyia STREN ( Societat de Tractament i Reciclatge Natural ) que s'encarrega del funcionament d'una màquina sinistra, la trituradora de llibres Zerstor 500, a la que anomena la Cosa. L'eficàcia de la Cosa, de fabricació alemanya, és inqüestionable. El seu nom Zestor ve del verb zerstören, que en alemany significa destruir... En Guylain ha de trinxar cada dia milers de llibres que ningú vol llegir i que la Cosa s'encarrega de triturar per reciclar el paper. Ha d'eliminar diàriament allò que més estima: els llibres. Quan acaba el seu torn cal netejar les entranyes de la Zestor 500, on sempre troba algunes pàgines que s'han salvat de la destrucció. Ell les guarda d'amagat amb molta cura... Cada matí, en el tren de rodalies de les 6.27 h amb el que va a treballar, llegeix en veu alta questes pàgines que la Cosa no ha destruït mentre els passatgers habituals del tren l'escolten fascinats.
Així comença la primera novel·la de Jean-Paul Didierlaurent, editada per Columna el passat mes de març. " El lector del tren de les 6.27 H", és sorprenent.


El món que envolta a Guylain és estrany; els companys de feina són molt especials. Penseu per exemple que el vigilant de seguretat de la companyia STREN parla en vers. El seu company de pis és un peixet vermell a qui li explica els seus raonaments. El peixet es diu Rouget de Lisle... Claude Joseph Rouget de Liste fou un militar i compositor francès  del segle XVIII.
Però un dia casualment al tren de rodalies troba un pendrive ple d'històries que l'enamoren i li canvien la vida. Julie, la seva princesa, treballa netejant uns lavabos públics en un gran centre comercial , però on?
Com que el pendrive l'ha perdut al tren de rodalies, amb l'ajuda del Giuseppe, antic company de treball, llegint i rellegint els escrits de la Julie van tancant el cercle. La trobarà?
Llegiu "El lector del tren de les 6.27 h" per descobrir-ho.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada